Operatorul aerian Delta Air Lines va începe să transporte în Statele Unite 3,2 milioane de sticle de lapte pentru bebeluşi Kendamil, începând de pe 20 iunie, potrivit Casei Albe, care a anunţat cea de-a şasea expediere de lapte din străinătate pentru a ajuta la atenuarea deficitului din SUA, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Delta va livra laptele fabricat de producătorul britanic de la Londra la Boston şi Detroit, unde va ajunge apoi la comercianţii cu amănuntul, a spus Casa Albă într-un comunicat.

Separat, Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) a declarat că Abbott Laboratories  va avea 16,5 milioane de sticle de lapte pentru sugari Similac gata să fie expediate din Spania în această lună.

FDA nu a spus când vor fi expediate sticlele în Statele Unite, dar a spus că guvernul caută opţiuni pentru a aduce produsul în SUA ”cât mai repede posibil”.

Livrările sunt cele mai recente dintr-un şir de zboruri în cadrul campaniei Operation Fly Formula, menite să reaprovizioneze rafturile din SUA, după ce Abbott, un important furnizor de preparate pentru copii din SUA, a fost nevoit să oprească activitatea unei fabrici cheie din Michigan, la începutul acestui an, şi să recheme produsul de pe piaţă.

Preşedintele american Joe Biden a declarat săptămâna trecută că aproape 10 milioane de sticle de lapte pentru sugari vor fi aduse în ţară pentru a fi vândute la nivel naţional în următoarele două săptămâni.

Administraţia sa asigură, de asemenea, livrări de lapte pentru sugari din străinătate, realizate de Nestle şi Bubs Australia.

Lipsa laptelui praf pentru sugari are loc în timp ce Biden se confruntă cu inflaţia ridicată, violenţa cu arme de foc şi alte probleme, înainte de alegerile pentru Congres din noiembrie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.