Deficitul global de cipuri şi revenirea la creştere a infecţiilor de Covid-19 afectează perspectivele de redresare a pieţei auto franceze, potrivit asociaţiei de lobby din industrie, CCFA-PFA, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Asociaţia franceză miza până acu, pe o creştere a vânzărilor de automobile de 9%-10%. Dar aceasta ar putea fi revizuită în scădere, a declarat un purtător de cuvânt al CCFA.

”Credem că ar putea fi dificil să ajungem la vânzări de 1,8 milioane de euromobile în acest an”, a spus purtătorul de cuvânt.

Anul trecut, de autoturisme noi au scăzut la 1,65 milioane, de la 2,21 milioane în 2019, deoarece pandemia de coronavirus a oprit activităţile fabricilor de automobile.

Lipsa semiconductorilor crucial şi incertitudinea din jurul noii pandemii de coronavirus afectează majoritatea producătorilor de automobile, inclusiv producătorul auto francez Renault) şi rivalul său franco-italian Stellantis.

Înmatriculările de maşini noi în Franţa au scăzut cu aproximativ 35% în luna iulie faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate de CCFA-PFA sâmbătă târziu.

Înmatriculările vehiculelor noi de pasageri au totalizat 115.713 luna trecută, a spus CCFA. Piaţa auto franceză este în creştere cu aproximativ 16% în primele şapte luni ale anului, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020, a declarat asociaţia.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.