Statele Unite au adoptat noi restricţii privind exporturile de cipuri AI către China, anunţ care a provocat marţi scăderea acţiunilor Nvidia şi ale altor producători de cipuri, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Titlurile producătorilor de cipuri au crescut în ultimul an din cauza cererii crescute de produse şi servicii AI, care sunt alimentate de cipuri AI.

Noile restricţii pentru exporturile către China sunt în plus faţă de restricţiile anunţate anterior privind cipurile AI, pe care administraţia Biden le-a implementat în ultimul an.

Acţiunile Nvidia a scăzut cu aproximativ 6%, iar Broadcom cu aproximativ 3,5%. Titlurile Marvell şi Intel au scăzut cu 3,3%, respectiv 3,5%.

Noile restricţii interzic vânzarea versiunii încetinite a cipurilor Nvidia, H800 şi A800, ale căror exporturi în China erau permise, conform vechilor restricţii.

”Actualizările sunt concepute special pentru a controla accesul la puterea de calcul, ceea ce va încetini semnificativ dezvoltarea de către China a modelului de generaţie următoare, care ar putea fi valorificat în moduri care ameninţă SUA şi aliaţii noştri, mai ales pentru că ar putea fi utilizat în scopuri militare şi modernizare”, a declarat secretarul american pentru Comerţ, Gina Raimondo, într-un apel cu reporterii.

Nvidia consideră că restricţiile crescute nu vor duce imediat la un efect material asupra performanţei sale financiare. Cu toate acestea, compania se aşteaptă la o pierdere a vânzărilor pe termen lung, potrivit unui comunicat din august.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.