Datele referitoare la avansul record al preţurilor de consum din SUA în octombrie au dus miercuri la creşterea preţurilor aurului şi criptomonedelor, investitorii căutând plasamente mai vechi sau mai noi care să îi protejeze, pe fondul presiunilor de scădere la care au fost supuse acţiunile şi obligaţiunile, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preţul bitcoin a urcat miercuri cu 2%, la un nou maxim de peste 68.000 de dolari. Ether s-a apreciat cu 1,9%.

Preţul aurului spot a crescut la rândul său, cu 1,3%, iar cel al argintului cu peste 3%. Cotaţiile titlurilor de Trezorerie, care sunt protejate de inflaţie, au avansat la rândul lor.

”Avem încă o piaţă care încearcă să înţeleagă ce se va întâmpla dacă vor exista mai multe rapoarte care vor arăta că inflaţia va persista. Sunt mulţi oameni care cred că am putea asista la o greşeală de politică din partea Fed, iar acest lucru provoacă nervozitate unui număr mare de investitori”, a declarat un analist al firmei Oanda, Ed Moya.

Departamentul american al Muncii a anunţat miercuri că indicele preţurilor de consum a crescut în octombrie cu 6,2% în termeni anuali, atingând cel mai ridicat nivel din ultimii 30 de ani. Avansul lunar a fost de 0,9%.

Urmăreşte LIVE videoconferinţa News.ro ”Oraşul meu - Acasă şi la birou”, joi, 11 noiembrie, începând cu ora 10.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.