Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, în debutul şedinţei de Guvern, că se aprobă, prin ordonanţă de urgenţă, unele modificări solicitate de patronatele din transporturi. ”Guvernul este preocupat să asigure toate condiţiile necesare legale şi de control al respectării legalităţii pentru creşterea siguranţei pasagerilor şi pentru un transport de calitate”, a spus Dăncilă, fără a oferi detalii despre prevederile actului normativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest act normativ ar putea afecta actvitatea companiilor de ridesharing precum Uber şi Taxify.

”Un alt act normativ a fost definitivat de către reprezentanţii Ministerului cu patronatele din sectorul transportului rutier. Guvernul este preocupat să asigure toate condiţiile necesare legale şi de control al respectării legalităţii pentru creşterea siguranţei pasagerilor şi pentru un transport de calitate. În egală măsură avem responsabilităţi legate de combaterea pirateriei în acest sector care se poate face doar printre legislaţie clară”, a spus, vineri, Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Aceasta a prcizat că ordonanţa de urgenţă ”include modificările necesare stabilite după un proces de consultare publică la care factorii implicaţi au avut un cuvânt important de spus”, dar nu a oferit detalii despre modificări.

Asociaţiile de transportatori au organizat în Capitală mai multe proteste, cerând anumite modificări ale legislaţiei din domeniu.

Transportatorii au cerut, printre altele, modificarea legii taximetriei şi trecerea serviciilor de rent-a-car la Ministerul Transporturilor.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.