Dan Drăgan, secretar de stat în Ministerul Energiei a anunţat miercuri că în şedinţa de Guvern s-au adus noi clarificări referitoare la programul monitorizarea şi punerea în aplicare a plafoanelor şi a compensărilor pentru persoanele fizice care deţin mai multe unităţi locative, astfel că toţi consumatorii casnici care deţin mai multe unităţi locative vor beneficia de această compensare a preţului la energie, fără necesitatea de a depune o declaraţie în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Drăgan a afirmat că ordonanţa adoptată de Executiv aduce noi clarificări referitoare la programul monitorizarea şi punerea în aplicare a plafoanelor şi a compensărilor pentru persoanele fizice care deţin mai multe unităţi locative.

”Prin această ordonanţă, beneficiarii acestei măsuri de compensare a preţului plafonat la 0,68 lei pe kw/h sunt toţi cei care deţin mai multe unităţi locative. Din acest punct de vedere, pentru a evita o supraaglomerare şi un efort la sfârşitul anului, toţi consumatorii casnici care deţin mai multe unităţi locative vor beneficia de această compensare, fără necesitatea de a depune o declaraţie în acest sens”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Energiei.

Dan Drăgan a precizat că celelalte categorii de consumatori rămân în continuare beneficiare ale acestei ordonanţe, şi anume familiile monoparentale, persoanele care utilizează dispozitive medicale şi familiile care au în întreţinere cel puţin trei copii.

Secretarul de stat a mai spus că ceea ce este important prin ordonanţa de astăzi este că ”s-a făcut precizarea că nu trebuie să existe un contract de furnizare între cei care locuiesc în acel spaţiu şi furnizorul de energie”. 

”Contractul poate să fie între proprietarul locuinţei şi furnizor”, a spus el. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.