Ministrul Agriculturii, Petre Daea, anunţă că a convenit cu omologul ucrainean Mikola Solski să aibă o comunicare săptămânală asupra tranzitului de produse din Ucraina şi să aibă săptămâna viitoare o nouă întâlnire, în România, după decizia Comisiei Europene pe acest subiect. ”Mikola, ai păşit pragul la prieteni, privirile umezite de lacrimile durerii ne-au determinat să cântărim atent, exact, echilibrat, liniştit şi sigur un drum al colaborării, pentru că astăzi nu-i de azi pe mâine, e un drum al colaborării noastre”, i-a spus Daea lui Solski, vineri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Petre Daea a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută după întâlnirea cu omologul ucrainean Mikola Solski, că a convenit cu acesta să existe o comunicare săptămânală, lunea, privind tranzitul de produse din ţara vecină.

”Am stabilit să avem o comunicare săptămânală asupra cantităţilor de produse ieşite în tranzit ca şi import, pentru a avea toate datele din toate părţile. Asta nu înseamnă că nu le-am avut până acum, dar să ne asigurăm că există această exactitate a datelor şi nu începem să interpretăm fiecare pe cifra care ne convine. (...) Am socotit necesar să aşteptăm până în 25, să vedem ce hotărâre ia Comisia (Europeană - n.r.), după care noi ne vom întâlni din nou pentru a ne stabili o regulă pe o durată lungă de timp, întrucât România şi Ucraina sunt ţări mari producătoare de cereale. Au în apropiere soluiţia, care este marea... N-avem de unde să ştim ce se întâmplă în continuare, din punct de vedere militar, dar trebuie să ştim ce ne trebuie din punct de vedere alimentar. Şi săptămâna viitoatre ne vom întâlni, vine Mikola tot aici şi eu îi mulţumesc şi vreau să apreciez dialogul de astăzi... Mikola, ai păşit pragul la prieteni, privirile umezite de lacrimile durerii ne-au determinat să cântărim atent, exact, echilibrat, liniştit şi sigur un drum al colaborării, pentru că astăzi nu-i de azi pe mâine, e un drum al colaborării noastre”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.