Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a respins ca inadmisibilă o acţiune introdusă de WhatsApp împotriva unei decizii a Comisiei UE pentru Protecţia Datelor, a anunţat miercuri, într-un comunicat citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma plângerilor cu privire la utilizarea de către Whatsapp  a datelor cu caracter personal în Irlanda şi a unei hotărâri a Comisiei UE pentru Protecţia Datelor (EDPB) cu privire la această problemă, Comisia irlandeză pentru protecţia datelor a impus în 2021  măsuri corective împotriva Whatsapp şi amenzi în valoare totală de 225 de milioane de euro.

WhatsApp a contestat această decizie în faţa unei instanţe irlandeze şi a solicitat, de asemenea, Curţii Europene de Justiţie să anuleze hotărârea EDPB, dar instanţa a decis că acţiunea Whatsapp este inadmisibilă.  Compania a adăugat că validitatea deciziei EDPB ar putea fi contestată în faţa unei instanţe naţionale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.