Compania de biotehnologie CureVac va deveni a doua companie din Germania care va lansa un studiu clinic pe oameni pentru un vaccin experimentat destinat noului coronavirus, au declarat marţi două persoane apropiate situaţiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Studiul clinic, care va fi anunţat oficial miercuri, este al doilea care va fi aprobat de autoritatea de reglementare a vaccinurilor, Paul Ehrlich Institute, după un studiu clinic al companiei BioNTech, care a început în aprilie.

CureVac şi Paul Ehrlich Institute au refuzat să comenteze.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a publicat o listă de 11 vaccinuri experimentale pentru nooul coronavirus care sunt testate în prezent pe oameni.

Luni, guvernul german a anunţat un acord pentru preluarea unei participaţii de 23% la CureVac, pentru 300 de milioane de euro în numerar.

Un document al Ministerului de Finanţe obţinut de Reuters arată că firma, controlată de co-fondatorul SAP, Dietmar Hopp, intenţionează să lanseze o ofertă publică iniţială la bursa din New York, luna viitoare.

Germania şi  state partenere din Uniunea Europeană au promis fonduri pentru producerea unui vaccin experimental care este dezvoltat de  Universitatea Oxford şi AstraZeneca, afirmând că au nevoie să facă plasamente în mai multe vaccinuri candidate.

Marea Britanie şi Statele Unite s-au angajat anterior să îşi asigure sute de milioane de doze de vaccinuri ale AstraZeneca, în timp ce dezvoltatorii la nivel mondial se pregătesc să producă înainte de a şti dacă vaccinurile lor candidate fvor da rezultate în studiile clinice.

Potrivit informaţiilor din presă, Statele Unite au încercat în luna martie să obţină acces la CureVac sau la vaccinul acesteia, provocând nemulţumire în Germania, unde membri ai guvernului au cerut ca firma de biotehnologie să rămână în proprietate germană.

Conducerea CureVac a negat că a primit oferte din partea Statelor Unite.

Compania, care are sediul în Tuebingen şi este susţinută de Bill & Melinda Gates Foundation, foloseşte tehnologia ARN, la fel ca BioNTec şi partenera sa Pfizer, precum şi compania americană Moderna.

Translate Bio şi partenera sa, compani Sanofi, lucrează la rândul lor la un vaccin ARN împotriva noului coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.