Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, afirmă că noul director general al Tarom, Florin Susanu, va avea tot sprijinul ministerului pentru a redresa compania. Cuc spune că trebuie văzut ce s-a întâmplat cu banii pe care Tarom îi avea ca rezervă în conturi, mai ales că Susanu va avea "greaua misiune" de a reînnoi flota.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În momentul când eu am plecat din funcţia de ministru, în conturile Tarom-ului erau undeva la 80 de milioane de dolari. Vorbim de bani care tot timpul i-a avut Tarom-ul ca şi rezervă. Indiferent că Tarom-ul avea apierderi, aceşti bani practic veneau să regleze situaţia financiară şi să asigure buna funcţionare a Tarom-ului. Iată că în momentul de faţă vedem că în conturile Tarom mai sunt undeva la 14 milioane de dolari, nu spun că s-ar fi furat sau s-ar fi făcut ceva. Urmează să vedem pe ce s-au cheltuit aceşti bani. Este foarte importat să vedem acest lucru pentru că domnul director Susanu (Florin Susanu - noul director al companiei - n r.) va avea greaua misiune de a reînnoi flota. Dânsul va avea tot sprijinul Ministerului Transportului pentru a redresa compania", a spus, joi, într-o conferinţă de presă, Răzvan Cuc.

Cuc a anunţat şi un program de restructurare pentru Tarom, dar şi "multe alte măsuri care vor eficientiza activitatea Tarom-ului".

Compania de stat Tarom a anunţat, joi, că Florin Susanu, director al Direcţiei Zbor din cadrul companiei, a fost numit în funcţia de director general provizoriu.

Fostul director general Werner Wolff, un fost director în cadrul reţelei de dealeri BMW Automobile Bavaria, a fost numit, în noiembrie 2017, director general al companiei de stat Tarom, al cincilea şef al companiei din anul respectiv.

Miercuri, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a afirmat că joi va avea loc o întrunire a unui nou Consiliu de Administraţie al Tarom şi va fi numit un nou director general.

Joi, compania a anunţat oficial numirea lui Susanu.

”Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale TAROM a numit, în şedinţa de astăzi 21 martie a.c., un nou Director General provizoriu şi accountable manager, în persoana comandantului instructor de zbor, Florin Susanu. În prezent, Florin Susanu este director al Direcţiei Zbor din cadrul companiei naţionale”, a transmis compania.

Totodată, compania a subliniat că aeronavele Tarom operează în continuare.

”Profităm de acest moment pentru a pune stop speculaţiilor din mass-media privind operarea aeronavelor companiei. Aeronavele noastre sunt licenţiate şi operează în continuare fără nicio modificare a orarului de zbor”, a mai transmis Tarom.

Recent, secretarul comisiei pentru Transporturi, deputatul PNL Marius Bodea, a susţinut că avioanele Tarom riscă să rămână la sol, întrucât joi expiră mandatul actualului directorului general al companiei, iar în lipsa unui consiliu de administraţie nu poate fi numit un şef interimar.

Miercuri, Cuc a spus că, atunci când a plecat din primul mandat, Tarom avea în cont undeva la 80 de milioane de dolari, iar acum are undeva la 14 milioane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.