Ministrul Dezvoltării Cseke Attila a anunţat, vineri, că a semnat 61 de noi contracte finanţate prin componentele C5 – Valul Renovării şi C10 – Fondul Local din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele au fost încheiate între autorităţile publice locale din 54 de unităţi administrativ-teritoriale şi Ministerul Dezvoltării şi au o valoare totală de 1.073.935.370,33 de lei, arată comunicatul de presă al MDLPA.

Astfel, prin Valul Renovării, au fost semnate 25 de contracte, în valoare totală de 252.939.124,72 de lei, cu 18 autorităţi locale, pentru lucrări de eficientizare energetică şi asigurarea siguranţei seismice şi la incendiu a blocurilor de locuinţe şi a clădirilor publice.

Prin Fondul Local, au fost semnate 36 de contracte, în valoare totală de 820.996.245,61 de lei, cu 36 de autorităţi locale, pentru înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public, prin achiziţionarea de vehicule nepoluante, precum şi pentru asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin achiziţionarea de puncte de încărcare pentru vehicule electrice.

Până în prezent, prin cele trei componente ale PNRR, au fost semnate 1.135 de contracte de finanţare, în valoare totală de 10.409.988.447,31 de lei, a precizat ministrul Cseke Attila, conform sursei citate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.