Ministrul Dezvoltării Cseke Attila anunţă că a semnat aproape 100 de contracte de peste 1 miliard de lei prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Până în prezent, am semnat 98 de contracte, în valoare totală de 1.072.635.106,82 lei, pentru proiectele care au primit finanţare în cadrul Programului Naţional de Investiţii Anghel Saligny”,  a transmis ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

El precizează că necesitatea acestui program este evidentă, lucru demonstrat şi de numărul mare de cereri depuse de autorităţile locale.

„27% dintre unităţile administrativ-teritoriale din România nu au acces la o reţea de apă, 57% nu beneficiază de canalizare, 70% dintre localităţi nu au acces la reţelele de gaze naturale, iar 57% dintre drumurile judeţene nu sunt modernizate. Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny a fost conceput pentru a rezolva aceste probleme”, a subliniat ministrul.

Cseke Attila a amintit şi că, la finalul săptămânii trecute, MDLPA a decontat şi primele facturi, de peste 58 de milioane de lei, pentru obiective de investiţii finanţate prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.