Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, anunţă, joi, că au fpst fpcuţi paşi importanţi pentru infrastructura rutieră din Banat, Muntenia şi Dobrogea, fiind avizate în Consiliul Tehnico Economic mai multe documente necesare unor investiţii în mai multe judeţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avizat, astăzi, în Consiliul Tehnico Economic (CTE) al CNAIR mai multe documente necesare construcţiei unor drumuri importante în judeţele Timiş, Buzău, Brăila, Tulcea şi Constanţa”, a scris, joi, pe Facebook, Cristian Pistol.

Acesta a explicat care sunt documentele avizate:

- Studiul de Fezabilitate pentru Varianta Ocolitoare Timişoara Vest (aproximativ 14 km) cars va fi construită la profil de drum naţional cu două benzi pe sens şi va avea un impact important atât pentru economia Judeţului Timiş, cât şi pentru cea a Municipiului Timişoara.

”Valoarea estimată pentru construcţia acestei variante ocolitoare (finanţată prin fonduri europene nerambursabile) este de 2,28 miliarde de lei (cu TVA). După semnarea contractului, antreprenorul va avea la dispoziţie 30 de luni (6 luni proiectare şi 24 de luni execuţie) pentru finalizarea lucrărilor”, a mai transmis directorul CNAIR.

- Drumul Expres Buzău – Brăila (aproximativ 111,6 km) a cărei variantă de traseu a fost avizată. Acest Drum Expres va tranzita judeţele Buzău şi Brăila.

Potrivit datelor transmise de Cristian Pistol, acest drum expres va asigura inclusiv conexiunea cu Autostrada A7 Ploieşti – Buzău (km 55) şi cu podul suspendat peste Dunăre de la Brăila.

- Varianta de traseu a Drumului Expres Brăila – Tulcea (aproximativ 61,6 km) a fost avizată tot astăzi.

”Acest drum expres va  asigura la rândul său conexiunea cu podul suspendat peste Dunăre de la Brăila dar şi cu drumul expres Constanţa – Tulcea”, a mai precizat directorul CNAIR.

- Alternativa Techirghiol (lungime de 30,59 km), pentru care astăzi a fost avizat Studiul de Fezabilitate, va fi construită la profil de autostradă. Această nouă autostradă va asigura o legătura rapidă între Autostrada de Centură a Constanţei (A4) şi sudul litoralului românesc.

Potrivit lui Pistol, valoarea estimată pentru construcţia acestui proiect (finanţată prin fonduri europene nerambursabile) este de 4,85 miliarde de lei (cu TVA).

Pentru construcţia acestui obiectiv vor fi alocate 36 de luni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.