Criptomoneda XRP a scăzut miercuri cu 24% din cauza acuzaţiei aduse companiei Ripple de Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC), de efectuare a unor tranzacţii cu instrumente financiare neînregistrate de 1,3 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

XRP, a treia cea mai importantă criptomonedă în funcţie de valoarea de piaţă, a scăzut la un minim de 0,33 de dolari pe unitate, cel mai redus nivel din ultima lună, în urma anunţului făcut de SEC, care acuză şi doi directori ai Ripple de obţinerea unor cîştiguri personale de pe urma ofertei de instrumente financiare.

Ripple a respins acuzaţiile, afirmând că XRP este o monedă şi nu trebuie să fie înregistrată ca un contract de investiţii.

XRP, care evoluează în tandem cu Bitcoin, a atins în noiembrie cel mai ridicat nivel după 2018. După declinul de miercuri, valoarea XRP a pierdut jumătate din valoare, de la începutul lunii decembrie. Bitcoin a scăzut cu 1,5%, la 23.477,19 dolari pe unitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.