Criptomoneda bitcoin a urcat joi la peste 15.000 de dolari, atingând cel mai ridicat nivel consemnat după 1 ianuarie 2018, pe fondul incertitudinilor provocate de alegerile prezidenţiale din Statele Unite, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai cunoscută criptomonedă din lume a fost tranzacţionată joi la un preţ de 15.233 de dolari pe unitate potrivit datelor oferite de site-ul CoinDesk.

Valoarea bitcoin s-a dublat în acest an, în contextul măsurilor de stimulare fără precedent adoptate de guverne şi de băncile centrale în timpul pandemiei de coronavirus, care, potrivit unor membri ai industriei, au făcut moneda virtuală mai atractivă decât monedele oficiale, precum dolarul.

”Bitcoin a fost creată în parte din cauza temerilor că măsurile de stimulare devalorizează monedele la nivel global. Drept rezultat, atunci când băncile centrale anunţă planuri de amploare pentru a pompa bani în economiile lor, mulţi investitori din comunicatea criptomonedelor interpretează acest lucru ca un semnat major că cumpărare de bitcoin”, a explicat Simon Peters, analist în domeniul criptoactivelor la platforma de investiţii eToro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.