Acţiunile Tesla au crescut joi cu până la 3%, dar avansul a încetinit pe parcursul tranzacţiilor, după ce fondatorul Elon Musk a vândut titluri ale producătorului de automobile electrice în valoare de 5 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Musk deţine în continuare peste 166 de milioane de acţiuni Tesla.

Acesta a vândut peste 3,5 milioane de acţiuni ale Tesla, în valoare de 3,88 de miliarde de dolari, într-o serie de tranzacţii efectuate marţi şi miercuri.

Acţiunile Tesla au urcat joi cu până la 3%, la 1.096,13 dolari pe unitate, dar ulterior avansul a fost limitat la 0,6%, la 1.074,80 dolari pe unitate, după o scădere importantă înregistrată pe parcursul săptămânii.

Musk a vândut separat un alt pachet de 930.000 de acţiuni Tesla, în  valoare de peste 1,1 miliarde de dolari.

Înainte ca vânzarea să fie făcută publică, Musk i-a întrebat pe cei 62,5 milioane de urmăritori ai săi de pe Twitter, într-un sondaj neoficial, dacă să vândă acţiuni. De fapt, Musk ştia că acţiunile vor fi vîndute în acerastă săptămână.

În urma sondajului de pe Twitter, acţiunile Tesla au scăzut cu peste 15%, pe parcursul zilelor de luni şi marţi, înainte de a creşte miercuri cu peste 4%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.