Cosmin Peşteşan, director al Direcţiei Siguranţă şi Calitate în cadrul ROMATSA, în vârstă de 39 de ani, a fost numit director general la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), companie care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei şi care în 2020 a avut pierderi de 120 de milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Aeroporturile Otopeni şi Băneasa au de astăzi la conducere profesionişti: un nou consiliu de administraţie şi un nou director general. Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a avut pierderi de 120 de milioane de lei anul trecut. Desigur, pandemia a afectat major veniturile companiei, dar măsurile necesare de reducere a costurilor nu au fost aplicate. În condiţiile unei reduceri a traficului şi veniturilor cu 70%, s-au acordat prime salariale de milioane de lei în 2020. Recent au apărut în spaţiul public o serie de fotografii care arătau starea deplorabilă a interiorului clădirii. I-am cerut noului director general Cosmin Peşteşan să se ocupe cu prioritate de aceste aspecte care ne fac de ruşine principala poartă de intrare aeriană în ţară", a scris pe Facebook ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Oficialul a afirmat că în noul consiliu de administraţie membrii sunt atât specialişti în aviaţie, cât şi oameni cu profil solid în business, finanţe şi audit.

"Prioritar pentru ei este un plan solid de dezvoltare şi finanţare a aeroportului, a noului terminal modern, care să aibă infrastructuri feroviare şi rutiere de sec. 21 integrate. Ne ţinem de promisiuni şi continuăm să ridicăm standardele în privinţa managementului companiilor de stat", a adăugat el.

Cosmin Peşteşan este din 16 ianuarie 2020 director al Direcţiei Siguranţă şi Calitate în cadrul ROMATSA.  Tot din ianuarie 2020 este membru al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

El a mai fost director general al CNAB între iulie-noiembrie 2016. A fost totodată director în cadrul Ministerului Transporturilor între noiembrie 2016 şi ianuarie 2017.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a anunţat joi că a înregistrat în 2020 pe cele două aeroporturi pe care le administrează (Otopeni şi Băneasa) un trafic aerian de 4,46 milioane pasageri, în scădere cu aproape 70% faţă de 2019, şi 67.696 de mişcări de aeronave (aterizări şi decolări), în scădere cu 53% faţă de anul anterior.

 

 


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.