Comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au controlat şapte magazine chinezeşti din Constanţa şi au dat amenzi în valoare de 84.000 de lei. Printre neregulile găsite, vânzarea unor produse cosmetice şi articole textile fără traducere în limba română şi comercializarea unor jucării periculoase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa au făcut, în luna februarie, mai multe acţiuni de control, pentru a verifica modul în care este respectată legislaţia în vigoare, în domeniu, în magazinele administrate de persoane cu cetăţenie chineză şi care comercializează preponderent produse importate din China.
 
În urma verificărilor, echipele de control au descoperit mai multe nereguli, printre care: folosirea unor testere cosmetice care nu prezintă informaţii privind data deschiderii; comercializarea unor produse cosmetice şi a unor articole textile fără traducerea în limba română a elementelor de identificare şi caracterizare; comercializarea unor jucării periculoase de tipul celor notificate RAPEX (Squish Ball, Yoyo); 
comercializarea unor jucării fără avertizări privind siguranţa utilizatorilor; comercializarea unor jucării fără marcaj de conformitate (CE) sau cu marcaj neconform.
 
Alte probleme au fost: comercializarea unor echipamente electrice şi electronice fără traducerea în limba română a elementelor de identificare şi caracterizare, pe etichetă; comercializarea unor echipamente electrice fără împământare (produse periculoase pentru utilizatori); comercializarea unor echipamente electrice şi electronice fără marcaj de conformitate (CE).
 
Comisarii CJPC au controlat şapte magazine şi au dat 13 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 84.000 de lei. 
 
De asemenea, au fost oprite definitiv de la comercializare produse nealimente neconforme în valoare de 22.000 de lei şi oprite temporar de la vânzare, până la etichetarea cu informaţii în limba română a articolelor textile în valoare de peste 6.000 de lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.