Proiectul de modificare a Codului Fiscal a primit aviz negativ din Consiliului Economic şi Social (CES), organism consultativ al Parlamentului şi al Guvernului României, a declarat vineri, Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România şi membru al CES.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şedinţa extraordinară a Guvernului pentru adoptarea noilor prevederi fiscale programată pentru astăzi la ora 14.00 a fost amânată pentru luni. Măsurile anunţate de Guvern sunt contestate atât de patronate, cât şi de sindicate. Inclusiv preşedintele Klaus Iohannis a criticat Executivul pe această temă.

Decizia CES a fost luată în şedinţa de marţi.

”Dacă am discutat de un Guvern echilibrat şi cu mintea acasă, ar trebui să ţină cont, chiar dacă legiuitorul spune că vorbim de un aviz consultativ. Un Guvern echilibrat şi cu mintea la el, care vrea binele poporului, ar trebui să ţină cont, pentru că aritmetica nu face politică şi clar că acest pachet, cu transfer de contribuţii, va afecta tot ceea ce înseamnă piaţa muncii din România. (...) Sigur că afectează atât sistemul public, cât şi sistemul privat, acolo lucrurile or să scape de sub control”, a declarat Dumitru Coarnă, pentru Digi 24.

Coarnă consideră că singura pârghie legală a Guvernului este de a majora salariul de bază minim brut.

Săptămâna trecută, ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a prezentat în Guvern noile măsuri fiscale privind impozitarea salariilor, anunţând că angajatorii vor plăti o ”contribuţie asiguratoare pentru muncă” de 2,25%, care va acoperi riscurile de şomaj, accidente, concediu medical, creanţe salariale. Mişa a vorbit despre reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% pentru veniturile din salarii, precum şi pentru unele pensii, pentru chirii, dobânzi, activităţi agricole.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.