Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale „Poşta Română” a aprobat, luni, o creştere a fondului de salarii la nivelul maxim prevăzut de lege, respectiv cu aproximativ 105 milioane de lei, în propunerea de buget de venituri şi cheltuieli pe 2024 înaintată Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CA al „Poştei Române” urmăreşte îndeaproape negocierile Contractului Colectiv de Muncă cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) - sindicatul reprezentativ - şi a făcut o serie de precizări în legătură cu conflictul colectiv de muncă şi greva de avertisment „la care au participat 9% din angajaţii companiei”, arată comunicatul de presă al instituţiei.

„Primul obiectiv al Planului de administrare 2023-2027, asumat de Consiliul de Administraţie şi aprobat de acţionari, este creşterea veniturilor salariaţilor CNPR. În acest sens, pentru anul 2024, în propunerea de BVC înaintată MCID, Consiliul de Administraţie a aprobat o creştere a fondului de salarii la nivelul maxim prevăzut de lege, ceea ce se traduce printr-o majorare de aproximativ 105 milioane de lei”, mai indică sursa citată.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Conform documentului de presă, Poşta Română se află într-un proces amplu de modernizare etapizat pe mai mulţi ani, ce implică reorganizări, investiţii în tehnologie, modernizări de procese etc., având ca scop eficientizarea operaţiunilor CNPR. Principalii beneficiari ai procesului de modernizare sunt în primul rând salariaţii CNPR şi apoi clienţii şi cetăţenii României.

„De altfel, ca urmare a efortului echipei de conducere şi al angajaţilor CNPR, anul 2023 se prefigurează a fi cel mai bun an din ultimii 20 de ani! În concluzie, considerăm că doar dialogul constructiv şi realist în vederea încheierii unui CCM al CNPR este în interesul angajaţilor, escaladarea conflictului de muncă fiind artificială şi fără a avea în esenţă o miză legitimă”, conchide sursa menţionată.

Comunicatul de presă vine după ce, în urmă cu câteva zile, pe 20 martie, membrii Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) au întrerupt lucrul timp de două ore, în aproape toate oficiile poştale din ţară, ca urmare a grevei de avertisment anunţată de liderii sindicali.

Cu toate acestea, reprezentanţii Companiei Naţionale „Poşta Română” au afirmat, tot miercurea trecută, că majoritatea angajaţilor nu au participat la greva de avertisment de miercuri şi dă asigurări că activitatea, inclusiv cea de distribuire a pensiilor şi cea de servicii de justiţie, nu va fi perturbată.

„Am asigurat creşteri succesive de salariu în ultimii ani, sporuri şi bonuri de masă, majorate cu 100% în 2023. Vom continua să creştem veniturile salariaţilor. În prezent, Poşta funcţionează mai bine decât oricând, fără contract colectiv de muncă, iar toţi salariaţii beneficiază de toate drepturile”, au mai susţinut aceştia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.