Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind un posibil abuz de poziţie dominantă de către Dante International, proprietarul eMag, pe piaţa serviciilor de intermediere prin platformele online din România. eMag spune că va pune la dispoziţia Consiliului Concurenţei toate informaţiile necesare, susţinând că pe platforma marketplace comercianţii îşi stabilesc singuri politicile comerciale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI eMag: Colaborăm cu autoritatea de concurenţă şi punem la dispoziţie toate informaţiile necesare. Pe platformă, comercianţii îşi stabilesc singuri politicile comerciale

”Investigaţia vizează un posibil comportament discriminatoriu al Dante în raport cu comercianţi cu amănuntul de produse de larg consum, care reprezintă concurenţi direcţi ai companiei, în calitate de comerciant de produse de larg consum”, a informat autoritatea de concurenţă.

În cadrul investigaţiei s-au efectuat inspecţii inopinate la sediul companiei Dante International, iar documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.

”Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate”, informează oficialii Consiliului Concurenţei.

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor.

Dante International este o companie specializată în comerţul cu amănuntul de produse de larg consum. Pe de altă parte, societatea deţine şi administrează o platforma de tip "marketplace", prin care se derulează intermedierea între comercianţii cu amănuntul şi clienţii acestora.

eMAG, cel mai mare retailer online din România, este administrat de Dante International, acţionarii companiei fiind grupul sud-african Naspers şi omul de afaceri Iulian Stanciu, cu o participaţie de sub 23%. 


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.