Consiliul Concurenţei a anunţat marţi că analizează tranzacţia prin care dezvoltatorul imobiliar austriac Immofinanz intenţionează să preia controlul asupra S Immo, operaţiunea propusă fiind o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În luna aprilie, Immofinanz a anunţat că vrea să cumpere 29,1% din acţiunile S Immo într-o tranzacţie de aproximativ 390 milioane euro.

”În conformitate cu prevederile Legii concurenţei nr. (21/1996), operaţiunea propusă este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua această tranzacţie în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, arată un comunicat al autorităţii de concurenţă.

S Immo AG este o societate pe acţiuni constituită conform dreptului austriac, listată pe Bursa de Valori din Viena, care activează pe piaţa imobiliară, inclusiv în România.

lmmofinanz este o societate pe acţiuni, constituită conform dreptului austriac, care activează pe piaţa imobiliară din România.

Compania îşi concentrează activitatea pe sectorul de retail (proprietăţi imobiliare cu destinaţie comercială din cadrul marilor centre comerciale) şi cel al birourilor (proprietăţi imobiliare cu destinaţie birouri).

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.