Consiliul Concurenţei a anunţat, miercuri, că analizează tranzacţia prin care Banca Transilvania intenţionează să preia Idea Bank şi, indirect, Idea Investment, Idea Leasing IFN şi Idea Broker de Asigurare. Banca Transilvania a anunţat la începutul lunii iunie că achiziţionează întregul pachet de acţiuni deţinut de către Getin Holding Group în capitalul social al Idea Bank. În tranzacţie intră companiile din Grupul Idea Bank din România, respectiv Idea Leasing IFN SA şi Idea Broker de Asigurare SRL, preţul fiind de aproximativ 43 milioane euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Banca Transilvania S.A. intenţionează să preia Idea Bank S.A. şi, indirect, Idea Investment S.A., Idea Leasing IFN S.A. şi Idea Broker de Asigurare S.R.L”, informează autoritatea de concurenţă. 

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua tranzacţia în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 de zile.

Banca Transilvania este principala societate a Grupului Financiar Banca Transilvania care furnizează o gamă largă de servicii financiare în România, precum: servicii bancare, servicii de investiţii, servicii de administrare a portofoliilor şi leasing.

Idea Bank, Idea Investment, Idea Leasing IFN şi Idea Broker de Asigurare fac parte din Grupul Idea în România. Idea Bank oferă servicii financiar-bancare, Idea Investment oferă servicii de consultanţă financiară pentru companiile din grupul Idea, în timp ce Idea Leasing IFN furnizează servicii de leasing financiar şi credite destinate persoanelor juridice, iar Idea Broker de Asigurare intermediază produse de asigurare.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.