Consiliul Concurenţei analizează achiziţia Postmaster SRL, filiala grupului Österreichische Post AG, şi a Zoto Investments BV de către familia Radu, care conduce un grup de companii activ în domeniu poştal şi curierat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Autoritatea de concurenţă analizează operaţiunea de concentrare economică din punctul de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice”, a anunţat vineri autoritatea de concurenţă.

Consiliul Concurenţei aşteaptă observaţii sau puncte de vedere până la 25 noiembrie.

Octavian-Claudiu Radu şi Anca-Otilia Radu conduc un grup de companii (Grupul Radu) activ în domeniul poştal/ curierat, în care prestează activităţi de transport marfă paletizată, activităţi de transport marfă şi casă de expediţii, curierat intern şi internaţional, precum şi servicii depozitare şi manipulare.

Postmaster SRL este prezentă în România cu servicii poştale standard de trimitere de corespondenţă internă (scrisori), servicii poştale de trimitere de publicitate adresată, dar şi cu servicii de trimiteri expres, precum şi cu servicii de publicitate neadresată.

Zoto Investments BV este o societate de tip holding, care deţine mai multe companii în România, dintre care active sunt doar Total Post Mail Services SRL şi Real Print Solutions SRL. Acestea desfăşoară activităţi în domeniul serviciilor poştale, cu precădere pe piaţa serviciului poştal standard de trimitere de corespondenţă internă.

Conform Legii concurenţei, sunt supuse controlului şi trebuie notificate Consiliului Concurenţei, pentru analiza compatibilităţii lor cu un mediu concurenţial normal, operaţiunile de concentrare economică ce depăşesc pragurile valorice prevăzute de lege. Acestea sunt îndeplinite atunci când cifra de afaceri cumulată a companiilor implicate în operaţiune depăşeşte echivalentul în lei a 10 milioane euro şi când cel puţin două dintre companii au realizat pe teritoriul României, fiecare în parte, o cifră de afaceri mai mare decât echivalentul în lei a 4 milioane euro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.