Consiliul Concurenţei a anunţat marţi că analizează tranzacţia prin care Socar Petroleum intenţionează să preia dreptul de folosinţă asupra a cinci staţii de distribuţie carburanţi operate de către Ipeco.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Socar Petroleum intenţionează să preia dreptul de folosinţă asupra a cinci staţii de distribuţie carburanţi operate de către Ipeco. Cele cinci staţii de distribuţie a carburanţilor, situate în judeţul Gorj, ar urma să fie operate de Socar în baza unui contract de închiriere de lungă durată”, arată autoritatea de concurenţă.

În conformitate cu prevederile Legii Concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliului Concurenţei.

”Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, precizează autoritatea de concurenţă.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile.

Socar Petroleum, societate aparţinând grupului Socar, operează în prezent o reţea de 53 de staţii de distribuţie a carburanţilor la nivel naţional. Socar Petroleum activează preponderent pe piaţa carburanţilor, atât pe segmentul vânzărilor cu amănuntul, cât şi pe segmentul vânzărilor cu ridicata.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.