Consiliul Concurenţei a anunţat luni că a autorizat tranzacţia prin care Socar Petroleum intenţionează să preia dreptul de folosinţă asupra a şase staţii de distribuţie carburanţi, operate, în prezent, de către Aral MTB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Socar Petroleum intenţionează să preia dreptul de folosinţă asupra a şase staţii de distribuţie carburanţi, operate, în prezent, de către Aral MTB. Cele şase staţii de distribuţie de carburanţi, situate în judeţele Arad, Timiş şi Sibiu, urmează a fi operate de Socar în baza unui contract de închiriere", a informat autoritatea de concurenţă.

Socar Petroleum, companie aparţinând grupului azer SOCAR, activează preponderent pe piaţa carburanţilor, atât pe segmentul vânzărilor cu amănuntul, cât şi pe segmentul vânzărilor cu ridicata şi deţine o reţea de benzinării la nivel naţional.

"În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal", spun reprezentanţii autorităţii.

Decizia va fi publicată pe pagina web a autorităţi naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.