Consiliul Concurenţei a anunţat miercuri că a autorizat asocierea dintre Iulius Holding şi Atterbury Romania, tranzacţie prin care companiile vor controla împreună atât filialele existente ale Iulius Holding cât şi unele firme ce vor fi înfiinţate ulterior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice", se arată într-un comunicat transmis de autoritate.

Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa naţională sau pe o parte a acesteia, se mai arată în documentul citat.

Atterbury Romania BV, deţinută în totalitate de către Atterbury Europe, este o companie înfiinţată la sfârşitul anului trecut, exclusiv pentru realizarea acestei tranzacţii. Prin urmare, compania nu desfăşoară niciun fel de activitate şi nu generează venituri. Aceasta este o filială deţinută în totalitate de către Atterbury Europe.

Iulius şi Atterbury Europe au înfiinţat un fond financiar comun, cu cote egale de participare (50/50), pentru dezvoltarea ansamblului mixt Openville Timişoara, precum şi a altor proiecte care urmează a fi demarate.

Atterbury Europe a fost înfiinţată în anul 2014 şi se concentrează pe investiţiile în centre comerciale şi în oportunităţi de dezvoltare în retail în Europa, în special în zona de dezvoltare a Europei de Est.

Activitaţile principale ale Atterbury Europe sunt: deţinerea şi gestionarea de proprietăţi imobiliare, de dezvoltare şi investiţii de grup, în mod direct şi indirect; dezvoltarea proprietăţilor efectuată de către partenerii de grup sau de dezvoltare şi gestionarea de active.

Atterbury Europe este deţinută în comun de Atterbury Onroerend Goedhoudster Cooperatief UA, cooperativă olandeză formată dintr-un consorţiu internaţional de investitori şi Hemisphere International BV, filială deţinută în totalitate de către Steinhoff International Holdings.

Iulius Holding SRL este compania-mamă a grupului Iulius, deţinut în totalitate de către omul de afaceri Iulian Adrian Dascălu.

Filiale existente ale Iulius Holding sunt Iulius Group SRL, Iulius Mall Cluj SRL, Iulius Mall Timişoara SRL, Iulius Mall Suceava SRL, United Business Centre Cluj One SRL, United Business Center 1 Timişoara SRL, United Business Center 2 Timişoara SRL, United Business Center 3 Timişoara SRL, Iulius Trust SRL şi Attrius Developments SRL.

Domeniul principal de activitate al Iulius Holding SRL şi al filialelor acestuia implicate în operaţiunea de concentrare economică constă în închirierea şi sub-închirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.

Grupul Iulius este un dezvoltator şi operator de centre comerciale în România. Portofoliul Grupului totalizează o zona comercială de peste 250.000 mp, iar ansamblul urban Iaşi şi un număr de patru mall-uri sub brandul Iulius în Iaşi, Timişoara, Cluj şi Suceava, reprezintă principalele proiecte ale grupului.

Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei după ce vor fi eliminate informaţiile cu caracter confidenţial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.