Cătălin Urtoi, consilier al ministrului Transporturilor, afirmă, marţi, că în câteva zile vom vedea prima lopată pe autostrada A7, el susţinând că o contribuţie importantă pentru avansarea proiectului l-au avut mişcările civice din Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Urtoi a fost prezent, marţi, la Buzău la semnarea primului contract de execuţie pe autostrada A7, afirmând că a participat şi ca reprezentant al Asociaţiei Împreună pentru A8. 

 

"În câteva zile vom vedea prima lopată pe A7! Un aport important pentru a avansa cu aceste proiecte l-a avut şi societatea civilă din Moldova şi în special cele trei asociaţii din Iaşi, aşa cum a afirmat astăzi şi Ministrul Transporturilor domnul Sorin Grindeanu: Împreună Pentru A8, Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei şi Moldova Vrea Autostradă. Urmează în lunile următoare să asistăm şi la semnarea altor loturi de pe A7, până la Paşcani", a scris pe Facebook Cătălin Urtoi, consilier al ministrului Transporturilor. 

 

Urtoi a mai afirmat că, tot în perioada următoare, se aşteaptă "o decizie clară din partea CNAIR, în aşa fel încât să avem o direcţie certă şi pentru capetele de pe A8". 

 

"Am încredere că anul viitor, la termenul limită asumat de către România prin PNRR, vom avea toate contractele semnate atât pe A7, cât şi pe A8, iar mare parte dintre loturi în execuţie. Eu personal voi continua monitorizarea strictă în interesul acestor proiecte! Odată cu semnarea contractelor de execuţie va trebui să începem şi o monitorizare strictă a constructorilor, pentru a nu rata PNRR-ul! Hai că se poate!", a adăugat Cătălin Urtoi. 

 

Vicepremierul Sorin Grindeanu a declarat, marţi, la Buzău, cu ocazia semnării primului contract de finanţare din autostrada A7, că a solicitat CNAIR să semneze până la finalul anului toate contractele finanţate prin PNRR, chiar dacă, potrivit calendarului, acestea pot fi semnate până la finele anului viitor. 

  

Totodată, Sorin Grindeanu a declarat că contractul semnat la Buzău este cel mai important contract de finanţare prin PNRR semnat până acum. 

 

"Suma este de 3,8 miliarde fătă TVA. E cel mai important contract de finanţare din PNRR semnat până acum. Cea de-a doua operaţiune de azi a fost semnarea pentru lotul 2, această secţiune între Ploieşti şi Buzău e împărţită în 3 loturi. Suntem aproape de a semna şi vom semna în zilele următoare şi lotul 1. Pentru lotul 3 trebuie să aşteptăm decizia instanţei, undeva în 22-23 iunie, după care se va trece şi la semnarea acestui contract", a spus Grindeanu. 

 

La rândul său, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că este convins că autostrada Buzău-Ploieşti va fi gata cu un an mai devreme decât este prevăzut în contract.  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.