Congresul Statelor Unite a început, luni, o sursă de două săptămâni pentru evitarea unei posibile blocări a activităţii guvernului federal din lipsă de fonduri, pe fondul pandemiei de coronavirus, acesta find primul test major de după alegeri al intenţiei republicanilor şi a democraţilor de a coopera, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Finanţarea guvernului pentru aproape toate agenţiile expiră pe 11 decembrie. Negocierile din Congres au progresat în privinţa alocării a circa 1.400 de miliarde de dolari, până pe 30 septembrie 2021, dată la care se încheie anul fiscal actual, potrivit unui consilier democrat din Camera Reprezentanţilor.

Sunt încă rămase nerezolvate numeroase detalii, iar voturile din Camera Reprezentanţilor şi Senat referitoare la acest proiect de finanţare uriaş se vor apropia probabil de termenul limită din 11 decembrie.

Încă nu este clar dacă preşedintele republican Donald Trump, care a fost înfrânt în alegerile din 3 noiembrie, va coopera în discuţiile care au loc în Congres.

Dacă Congresul nu va ajunge la un acord referitor la buget, noul Congres, care se va reuni în ianuarie, va avea la dispoziţie doar câteva săptămâni să rezolve problema, înainte de inaugurarea preşedintelui ales Joe Biden.

Trump a avertizat deja că va respinge prin veto proiectul de lege pentru apărare dorit de Congres, dacă în acesta va fi inclusă o dispoziţie pentru scoaterea numelor liderilor confederaţi din bazele militare.

Incapacitatea Camerei Reprezentanţilor, controlată de democraţi, şi a Senatului, controlat de republicani, de a adopta proiectul de buget ar putea avea consecinţe grave.

Unele operaţiuni de asistenţă medicală ar putea fi lipsite de personal sau întrerupte în alt mod, într-un moment în care cazurile  de Covid-19 din Statele Unite au crescut. Aproape 267.000 de persoane au murit în Statele Unite ca urmare a virusului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.