Agenţia de presă News.ro, cu sprijinul INPPI, CITR şi Zamfirescu Racoti & Partners a organizat conferinţa "FINANŢAREA COMPANIILOR ÎN INSOLVENŢĂ. Ce soluţii sunt disponibile pentru redresarea companiilor în insolvenţă?” - eveniment care a adus la aceeaşi masă reprezentanţii autorităţilor, practicieni în insolvenţă, şefi de companii, avocaţi, consultanţi, la o dezbatere privind consecinţele insolvenţelor asupra economiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Stan Tîrnoveanu, ZRP Insolvency: A crescut numărul firmelor mari care intră în insolvenţă. Acceptarea realităţii este o problemă

Numărul firmelor mari care intră în insolvenţă a crescut în acest an, deşi se observă o scădere a numărului total al dosarelor de insolvenţă, în contextul în care acceptarea faptului că firma are dificultăţi financiare este o problemă pentru unii manageri, a declarat, marţi, partenerul senior în cadrul casei de avocatură Zamfirescu Racoţi & Partners şi Co-Managing Partner în cadrul ZRP Insolvency, Stan Tîrnoveanu, la conferinţa "FINANŢAREA COMPANIILOR ÎN INSOLVENŢĂ

Comşa, Ministerul Justiţiei: Firmele aflate în dificultate au nevoie de finanţare, dar le este aproape imposibil s-o obţină

Companiilor care au probleme financiare şi care ar avea cea mai mare nevoie de finanţare le este aproape imposibil să obţină banii necesari salvării, în contextul în care, pentru a obţine un credit, băncile cer o serie de documente care să demonstreze capacitatea de plată, a declarat judecătorul Marcela Comşa, din cadrul Direcţiei Elaborare Acte Normative din Ministerul Justiţiei, la conferinţa "FINANŢAREA COMPANIILOR ÎN INSOLVENŢĂ. 

Simona Miloş, INPPI: Insolvenţa este o pătură prea mică pentru a acoperi toţi creditorii

Procedura de insolvenţă nu poate acoperi în mod real cererile tuturor creditorilor, astfel că vor rămâne mereu creditori nesatisfăcuţi, a declarat marţi preşedintele Institutului Naţional pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvenţă (INPPI), Simona Miloş, la conferinţa "FINANŢAREA COMPANIILOR ÎN INSOLVENŢĂ. 

Ioan Cupşa, Camera Deputaţilor: Vom avea mari dificultăţi în aplicarea legii insolvenţei persoanelor fizice

Legea insolvenţei persoanelor fizice va avea mari dificultăţi în aplicare din cauza compromisului mare făcut în elaborare ei, a declarat marţi vicepreşedintele Comisiei juridice de disciplină şi imunităţi din Camera Deputaţilor, Ioan Cupşa, la conferinţa "FINANŢAREA COMPANIILOR ÎN INSOLVENŢĂ. .

Andrei Cionca, CITR: Scăderea numărului de insolvenţe se datorează în principal companiilor fără situaţii financiare şi fără activitate

Scăderea numărului de insolvenţe în 2015 se datorează, în principal, evoluţiei în cazul companiilor fără situaţii financiare şi fără activitate, dar în cazul companiilor de impact, cu active a căror valoare este de peste 1,5 milioane de euro, ponderea a rămas relativ constantă, a declarat marţi directorul general al casei de insolvenţă CITR, Andrei Cionca, la conferinţa "FINANŢAREA COMPANIILOR ÎN INSOLVENŢĂ. 

Comşa, Ministerul Justiţiei: Este utilă obţinerea unor reacţii ale specialiştilor faţă de procedura insolvenţei

Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei si de insolvenţă a contribuit decisiv la reducerea numărului de proceduri de insolvenţă şi la creşterea gradului de eficienţă, dar este întotdeauna utilă obţinerea de reacţii din partea unor specialişti privind aspectele pozitive şi negative ale acestor proceduri, a declarat marţi judecătorul Marcela Comşa, din cadrul Direcţiei Elaborare Acte Normative din Ministerul Justiţiei, la conferinţa "FINANŢAREA COMPANIILOR ÎN INSOLVENŢĂ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.