Procedura de insolvenţă nu poate acoperi în mod real cererile tuturor creditorilor, astfel că vor rămâne mereu creditori nesatisfăcuţi, a declarat marţi preşedintele Institutului Naţional pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvenţă (INPPI), Simona Miloş, la conferinţa "FINANŢAREA COMPANIILOR ÎN INSOLVENŢĂ. Ce soluţii sunt disponibile pentru redresarea companiilor în insolvenţă?”, organizată de agenţia de presă News.ro, cu sprijinul INPPI, CITR şi Zamfirescu Racoti & Partners.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miloş apreciază că procedura insolvenţei nu poate acoperi în mod real toate cererile creditorilor, iar scopul ei principal este stabilirea unui echilibru în cazul unei situaţii financiare dificile, astfel că toţi creditorii trebuie trataţi în mod egal.

”Insolvenţa este o patură prea mică pentru a acoperi toţi creditorii. Trebuie o lege care să trateze corect toţi creditorii, piroritizarea lor nu ar trebui permisă”, a declarat Miloş.

Reorganizarea are ca scop principal salvarea companiei şi păstrarea locurilor de muncă, în condiţiile în care una dintre întrebările principale este legată de modul în care a fost posibil ca o firmă să ajungă într-o astfel de situaţie.

Totodată, se observă o scădere a numărului dosarelor de insolvenţă în acest an, dar şi o creştere a firmelor mari care intră în insolvenţă, a atras atenţia, la conferinţa News.ro partenerul senior în cadrul casei de avocatură Zamfirescu Racoţi & Partners şi Co-Managing Partner în cadrul ZRP Insolvency Stan Tîrnoveanu.

”Numărul firmelor mari care intră în insolvenţă a crescut. Există un fenomen de supraîndatorare pentru că nu există suficient capital”, a subliniat Tîrnoveanu.

Tîrnoveanu a atras atenţia asupra unui procent relativ ridicat, 1,28%, de dosare de insolvenţă sub incidenţa dispoziţiilor din Codul Penal. Astfel, din totalul de 29.365 de dosare, circa 377 de dosare se afla sub această incidenţă.

Tema centrală a evenimentului "FINANŢAREA COMPANIILOR ÎN INSOLVENŢĂ. Ce soluţii sunt disponibile pentru redresarea companiilor în insolvenţă?” o reprezintă provocările cu care se confruntă companiile aflate în insolvenţă şi soluţiile disponibile pentru redresarea acestora, în contextul în care în România media este de 45 de insolvenţe la o mie de firme active, înregistrând astfel un nivel al insolvenţelor de patru ori mai mare decât media înregistrată în plan regional, respectiv Europa Centrală şi de Sud-Est.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.