Preşedintele Consiliului de Administraţie al Nuclearelectrica, Teodor Chirica, afirmă că anii care urmează vor aduce investiţii majore în domeniul producţiei de energie nucleară, acesta anunţând că investiţiile estimate în acest sector vor depăşi, până în anul 2030, opt miliarde de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Noi considerăm - şi nu doar noi, foarte multă lume la nivel ştiinţific – energia nucleară drept o energie sustenabilă. (...) În UE energia nucleară acoperă 50% din electricitatea cu emisii reduse. (...) În România, astăzi, energia nucleară cu 1400 MW instalaţi acoperă 15-20% din necesarul de energie al României. Contribuţia energiei nucleare în România la totalul energiei fără emisii este de circa 33%. Asigurăm circa 11000 de locuri de muncă în condiţiile în care încep şi noile proiecte, şi atunci la orizontal începe să se facă vizibil. Estimăm investiţii până la sfârşitul anului 2030 în jur de opt-nouă miliarde de euro”, a afirmat preşedintele CA al Nuclearelectrica joi, în cadrul conferinţei News.ro Energy road - Energie la tine acasă, ediţia a V-a.
Teodor Chirica adaugă că printre ţintele României privind decarbonarea până în 2030 se numără reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 55% şi reducerea dependenţei de importuri.
Evenimentul News.ro Energy road - Energie la tine acasă este organizat de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.

Parteneri ai evenimentului sunt ACUEFPPGComplexul Energetic OlteniaNuclearelectricaPetrom şi Romgaz.

Mai multe detalii în privinţa subiectelor abordate şi a speakerilor la: https://evenimente.news.ro/eveniment-news-ro-energy-road-energie-la-tine-acasa-editia-a-v-a-20672987

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.