Directorul Energy Policy Group (EPG), Radu Dudău, consideră că strategia energetică a României nu mai este actuală în mai multe privinţe şi crede că se impune o actualizare a acesteia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Strategia energetică nu e mai actuală în multe privinţe. Înainte de criza de securitate energetică a momentului actual, s-a întâmplat European Green Deal, o viziune nouă şi mult mai radicală, ambiţioasă. Documentul nostru fundamental de strategie energetică nu prea mai ţine pasul. Mai relevant din punctul acesta de vedere este Planul Naţional Integrat de Energie Schimbări Climatice e ceva mai actualizat din perspectiva ţintelor”, a afirmat Radu Dudău, joi, la conferinţa News.ro Energy road - Energie la tine acasă. El a precizat că şi acest plan trebuie să fie actualizat. 
Radu Dudău a remarcat un entuziam în investiţii de hidrogen verde, precizând că această formă de energie este una foarte scumpă. 
“E un anumit entuziasm pentru investiţii în hidrogen, hidrogen verde. E salutar într-un fel. Ceea ce nu văd la noi este o înţelegere a perspectivei strategice, de ce vrem să dezvoltăm astfel de proiecte, la ce vrem să utilizăm această formă de energie care e foarte scumpă. Nu văd suficientă claritate în afară de ideea că vom produce energie verde şi amestecăm cu gaze şi vom arde în turbine pe bază de gaze”, a explicat Radu Dudău. 
El a precizat că ar trebuieintroduse anumite tehnologii, cum ar fi pompele de căldură şi sectorul eolian off-shore.  
“A doua linie unde trebuie nişte actualizări ţine de absenţa unor tehnologii care sunt desfăşurate pe scară largă în alte ţări, dar noi le-am ignorat. Pompele de căldură nu sunt prevăzute în fondul de modernizare, nici în PNRR. Acest sector al eolianului offshore masiv promovat în UE pentru ca noi avem un potenţial important, e ignorat”, a precizat Radu Dudău, care a adăugat că nici tehnologia geotermală nu este luată în calcul în România.
Evenimentul este organizat de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.

Parteneri ai evenimentului sunt ACUEFPPGComplexul Energetic OlteniaNuclearelectricaPetrom şi Romgaz.

Mai multe detalii în privinţa subiectelor abordate şi a speakerilor la: https://evenimente.news.ro/eveniment-news-ro-energy-road-energie-la-tine-acasa-editia-a-v-a-20672987

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.