Paul-Dieter Cîrlănaru, CEO CITR, a prezentat, joi, în cadrul conferinţei „Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României pe 2024”, datele unui studiu realizat în ceea ce priveşte companiile româneşti, arătând că studiul constată, pe de o parte, o creştere constantă a numărului de companii care se confruntă cu anumite tipuri de dificultăţi financiare, dar că, pe de altă parte, situaţia este „mult mai bună” decât în urmă cu 10 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Ce vedem acolo sunt două lucruri: pe de o parte, vedem o creştere constantă a numărului de companii care se confruntă cu anumite tipuri de dificultăţi financiare şi  îndeosebi în ceea ce priveşte capacitatea de a atrage finanţare, şi mă refer aici la termenul de bancabil, capacitatea acestor companii de a se finanţa. Pe de altă parte, vedem o situaţie comparativ mult mai bună ca acum 10 ani”, a afirmat joi în cadrul conferinţei „Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României pe 2024” organizate de News.ro, Paul-Dieter Cîrlănaru.
Acesta a precizat că în România funcţionează peste 32.000 de companii „de impact”, dintre care peste 6000 „se confruntă cu o anumită formă de dificultate financiară”, iar numărul lor este într-o „uşoară creştere constantă” în ultimii ani.
„În ceea ce priveşte numărul de restructurări, insolvenţele, efectiv, ca proceduri sunt relativ puţine, vedem undeva la 6000 un număr relativ constant, dar vorbim aici de întreaga economie. Dintre acestea, de impact doar 90 de companii mari sau foarte mari au intrat într-un astfel de proces”, adaugă Paul-Dieter Cîrlănaru.

Evenimentul „Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României pe 2024”, aflat la a doua ediţie, este organizat de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.

Parteneri sunt CEC Bank  CITRLIBERTY GalaţiREI Grup şi Philip Morris.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.