Directoratul Complexului Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, a dispus schimbarea conducerilor celor două cariere unde au avut loc accidente în ultimele zile, Pinoasa şi Peşteana, arată un comunicat publicat pe site-ul companiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un miner în vârstă de 49 de ani de la Mina Peşteana Jiu, din judeţul Gorj, şi-a pierdut viaţa luni dimineaţa, după ce a fost prins de banda de troliu, care transportă cărbunele, fiind zdrobit. Medicii au încercat resuscitarea lui, însă fără succes.

De asemenea, sâmbătă, la o altă mină din cadrul Complexului Energetic Oltenia - Cariera Pinoasa - a avut loc un accident de muncă, doi mineri suferind arsuri arsuri grave după ce s-au electrocutat la un panou. 

”Până la preluarea funcţiilor de conducere de către noile persoane numite, derularea procesului tehnologic de producţie va fi coordonată în mod nemijlocit de directorul Exploatării Miniere Roşia – Rovinari”, arată un comunicat publicat luni pe site-ul CE Oltenia.

În plus, directoratul CE Oltenia a emis decizii cu privire la constituirea la nivelul fiecărei sucursale energetice şi exploatări miniere a unor comisii pentru reevaluarea şi reanalizarea din punct de vedere tehnic a tuturor instalaţiilor în vederea identificării eventualelor neconformităţi, pentru asigurarea securităţii şi siguranţei tuturor locurilor de muncă ale salariaţilor.

Luni, 23 iulie, în jurul orei 6:00, la Cariera Peşteana, un lăcătuş în vârstă de 49 de ani, cu o vechime în câmpul muncii de aproximativ 30 de ani, a murit în timp ce executa lucrări de comutare de la circuitul de steril la circuitul de cărbune. Muncitorul s-a poziţionat în zona tamburului unui troliu, cablul acestuia prinzându-i piciorul. Leziunile survenite au provocat decesul angajatului.

”Instructajul de protecţie a muncii fusese efectuat, fişa de instruire a salariatului fiind semnată”, arată CE Oltenia într-un alt comunicat.

Evenimentul a fost comunicat organelor abilitate pentru a fi stabilite cu exactitate cauzele producerii acestuia. De asemenea, la nivelul CE Oltenia, o comisie internă analizează cauzele şi împrejurările producerii accidentului.

Mai mult, pe 21 iulie, la Cariera Pinoasa din cadrul Complexului Energetic Oltenia, au avut loc două accidente de muncă soldate cu trei victime.

La ora 08.00, un maşinist în vârstă de 40 ani şi cu o vechime în muncă de peste 20 ani, a fost surprins de un bulgăr de material în timp ce curăţa materialul din buncarul de deversare al transportorului T69 care, în cădere, i-a provocat fracturarea piciorului drept fiind transportat şi internat la Spitalul de Urgenţă din Targu Jiu.

La ora 09.00 a avut loc un de-al doilea accident, soldat cu două victime: una de 40 ani, cu o vechime în muncă de peste 21 ani, şi altă persoană de 48 ani şi cu o vechime în muncă de peste 28 ani, ambii electricieni. Aceştia primiseră ca sarcină revizuirea circuitului de comandă al transportorului T40.

În urma investigaţiilor preliminare efectuate de cadrele medicale de la Spitalul Orăşenesc Rovinari, ambele victime au suferit arsuri, prin electrocutare, pe 30% din suprafaţa corpului, fiind transportate cu un elicopter şi o ambulanţă la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a deschis anchete pentru cele două accidente, în paralel fiind efectuate şi cercetări interne ale Complexului Energetic Oltenia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.