Complexul Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, a anunţat joi că anul viitor va începe procesul de externalizare al Sucursalei Craiova II, care ar dura doi ani. O nouă companie va fi creată, după ce sucursala va fuziona cu societatea de termoficare locală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Procesul de externalizare a Sucursalei Craiova II este unul de durată, programat să înceapă în vara anului viitor şi se va derula timp de aproximativ doi ani. Deci, nu poate fi vorba de externalizarea propriu-zisă a Sucursalei Craiova II în cursul anului viitor. Divizarea Sucursalei Craiova II din Complexul Energetic Oltenia presupune crearea unei noi companii ce va rezulta prin fuziunea Sucursalei Craiova II cu societatea de termoficare locală”, arată compania într-un comunicat.

Acţionariatul noii companii va fi compus din acţionarii actuali ai CE Oltenia şi Consiliul Local al municipiului Craiova.

”Planul externalizării Sucursalei Craiova II nu este adus acum pentru prima oară în discuţie. CE Oltenia şi Consiliul Local Craiova au căutat încă din 2012 soluţii pentru ca o singură entitate să asigure producţia, transportul şi distribuţia energiei termice. Ultima discuţie pe această temă cu reprezentanţii Consiliului Local a avut loc în vara acestui an”, mai informează compania.

Reprezentanţii producătorului de energie spun că integrarea si modernizarea lanţului de producţie, transport şi distribuţie este singura variantă eficientă economic pentru sectorul energiei termice şi care poate fi aplicată la nivel centralizat în municipiul Craiova, aceasta putând beneficia de finanţare din Fondul de Modernizare după anul 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.