Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) anunţă că societăţile de asigurări membre UNSAR au achitat anul trecut despăgubiri de aproape 4 milioane lei doar pentru bunurile afectate de scurt-circuite sau fluctuaţii de tensiune, în baza asigurărilor facultative pentru locuinţe, cu toate că doar 1 locuinţă din 5 este şi asigurată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Companiile de asigurări membre UNSAR au achitat anul trecut despăgubiri de aproape 4 milioane lei doar pentru bunurile afectate de scurt-circuite sau fluctuaţii de tensiune, în baza asigurărilor facultative pentru locuinţe, conform unei analize la nivelul asociaţiei - cu toate că doar 1 locuinţă din 5 este şi asigurată.

Astfel, în fiecare zi calendaristică, din 73 de dosare de daună despăgubite în baza asigurărilor facultative de locuinţe, 5 sunt pentru pagube provocate bunurilor de fenomenele electrice”, arată UNSAR.

Totodată, potrivit celei mai noi cercetări sociologice realizate de IRES la solicitarea UNSAR, 2 din 5 români ştiu şi că daunele cauzate bunurilor din locuinţă de un scurt-circuit sau de o fluctuaţie de tensiune pot fi acoperite de o asigurare facultativă pentru locuinţă.

„O locuinţă asigurată înseamnă mai mult decât protejarea bunurilor fixe. Vorbim despre asigurarea unui nivel de trai care să ne ofere momente fericite alături de cei dragi, în siguranţă”, declară Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.

Asigurările facultative, în funcţie de acoperirile dedicate alese, sunt esenţiale pentru a face faţă unei game largi de evenimente nedorite, fie că vorbim despre simple reparaţii, înlocuiri ale bunurilor afectate după un eveniment nefericit, de acoperirea unor despăgubiri ca urmare a unor incidente de care suntem răspunzători sau chiar de reconstrucţia sau de achiziţia unei noi locuinţe (în cazul în care vorbim despre o catastrofă), potrivit UNSAR.

"Asigurându-ne locuinţa, ne asigurăm un viitor fără griji alături de cei dragi", adaugă Alina Bărbulescu, specialist asigurări bunuri & proprietăţi în cadrul UNSAR.

Înfiinţată în 1994, UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de aproximativ 90% din piaţa locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea şi reprezentarea intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România şi a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern şi internaţional. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe. Asigurătorii din România Membri ai UNSAR plătesc despăgubiri de circa 1,8 miliarde euro pe an, ceea ce înseamnă 5 milioane euro în fiecare zi calendaristică.

Înfiinţat în 2009, Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie– IRES activează pe piaţa de cercetare din România şi funcţionează ca un think tank independent, o parte dintre studiile şi proiectele pe care le dezvoltă fiind dedicate optimizării politicilor publice în diferite domenii ale societăţii româneşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.