O companie australiană de îmbrăcăminte sport a fost amendată cu 5 milioane de dolari australieni (2,6 milioane de lire sterline) pentru că a susţinut că hainele produse elimină şi opresc răspândirea Covid-19, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lorna Jane a promovat că hainele sale folosesc „o tehnologie revoluţionară” numită LJ Sheild pentru a preveni „transferul tuturor patogenilor”.

Un judecător însă a decis că afirmaţia firmei a fost „abuzivă şi potenţial periculoasă”. Lorna Jane a transmis că a acceptat hotărârea Curţii.

Compania a susţinut că a fost înşelată de propriul furnizor. „Un furnizor de încredere ne-a vândut un produs care nu a fost aşa cum a fost promis”, a spus directorul executiv Bill Clarkson. „Ne-au făcut să credem că tehnologia din spatele LJ Shield era vândută în alte părţi din Australia, SUA, China şi Taiwan şi că era atât anti-bacteriană şi anti-virală. Am crezut că oferim un beneficiu clienţilor noştri”.

Procesul a fost deschis de Australian Competition & Consumer Commission (ACCC) după ce Lorna Jane a început să promoveze hainele în luna iulie a anului trecut.

Curtea a amendat compania „pentru reprezentări false şi înşelătoare şi comportament de natură să inducă în eroare publicul”.

Compania a recunoscut că fondatoare sa, Lorna Jane Clarkson, care este şi CCO, a autorizat şi aprobat materialele promoţionale pentru hainele LJ Shield şi a făcut personal mai multe declaraţii false în comunicate de presă şi într-un videoclip publicat pe Instragram.

Clarkson, născută în Lancashire, a emigrat în Australia cu familia, în copilărie, şi acolo şi-a început afacerea în urmă cu mai mult de 30 de ani.

Lorna Jane are magazine în Australia, Noua Zeelandă, SUA şi Singapore. I-a fost ordonat de judecător să publice note prin care să corecteze cele susţinute până acum. Compania nu are nici permisiunea de a mai face, în următorii trei ani, vreo afirmaţie anti-virus legat de hainele sale, decât dacă are baze întemeiate.

Săptămâna trecută, a fost amendată cu 40.000 de dolari australieni de Therapeutic Goods Administration pentru „publicitate ilegală” în legătură cu Covid.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.