Compania turcească Yildiz Entegre a anunţat joi că va deschide în decembrie o nouă fabrică de prelucrare a lemnului, în comuna Oarja din judeţul Argeş, şi plănuieşte să exporte 80% din producţie către China, Malaezia, Thailanda, Coreea, Africa sau Orientul Mijlociu, a declarat joi directorul general al grupului Yildiz Entegre, Ismail Hakki Yildiz. Investiţia în fabrică va fi de 150 de milioane de euro şi va genera aproximativ 450 de locuri de muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania vrea, în prima fază, construirea unei fabrici pentru producţia de MDF (Medium Density Fibreboard), material folosit în industria mobilei şi considerat de o calitate mai ridicată faţă de PAL.

Ulterior, investiţia ar urma să fie dezvoltată prin producţia de uşi şi parchet laminat. Produsele vor fi comercializate atât pe piaţa internă, cât şi pe cea externă.

Grupul îşi propune să ajungă la o cifră de afaceri de 200 de milioane de euro anual, din care 80% va proveni din export.

“Acest proiect se bazează pe export. De la început vrem să exportăm 80% din producţia obţinută în România. La o cifră de afaceri estimată la 200 de milioane de euro, circa 160 de milioane de euro vor proveni din vânzările din exporturi. Vom exporta către China, Malaezia, Thailanda, Coreea, Africa sau Orientul Mijlociu”, a afirmat Ismail Hakki Yildiz.

Şeful Yildiz Entegre a mai spus că grupul a venit în România pentru a investi pe termen lung.

“Noi ca grup dorim să investim în alte două sectoare.(...) Am multe vise pe care le-am clădit în acest spaţiu”, a completat Yildiz.

Complexul de prelucrarea a lemnului din România va avea o suprafaţă de 460.000 de metri pătraţi, din care hala principală a fabricii are 76.000 de metri pătraţi, şi va avea o capacitate de producţie anuală de până la 500.000 de metri cubi de material lemnos prelucrat, ceea ce înseamnă 2.000-3.000 de tiruri, potrivit lui Yildiz.

Pentru procesul de producţie, Yildiz Entegre va achiziţiona anual aproximativ 800.000 de metri cubi de lemn de la Romsilva şi de la furnizori privaţi.

Yildiz Entegre este unul dintre cei mai importanţi producători mondiali de plăci de lemn, cu o capacitate de producţie de peste 8.500 metri cubi pe zi.

Compania are sediul în oraşul turcesc Kocaeli şi are o cifră de afaceri de 800 de milioane de euro la nivelul grupului.

Pe piaţa de mobilă din România, estimată la 700 de milioane de euro în 2015, se bat jucători precum Lemet, IKEA, Casa Rusu, Mobexpert, kika şi Elvila.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.