Digital Twin, companie românească care oferă soluţii digitale pentru dezvoltarea de produse, lansează WisdomOfAge, o platformă web care utilizează inteligenţa artificială pentru a conecta profesionişti seniori cu experienţă cu companii mici, mijlocii şi start-up-uri. Companiile obţin acces la cunoştinţele şi experienţa mentorilor super-calificaţi, cu expertiză relevantă, care pot oferi la rândul lor îndrumare şi informaţii generaţiilor viitoare. Proiectul WisdomOfAge este implementat de un consorţiu format din şase parteneri din România, Elveţia şi Belgia, între care Universitatea Tehnică Cluj Napoca şi Institute for Ageing Research din Elveţia. Acest consorţiu a caştigat o competiţie de proiecte şi obţinut cofinanţare din partea Uniunii Europene prin Active and Assisted Living Program (AAL). Bugetul total al proiectului pe o perioadă de 30 de luni a fost de 2.308.574 de euro, din care 955.771 de euro finanţaţi de parteneri şi 1.352.803 de euro finanţaţi cu ajutorul bugetelor UE şi naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Problemele de ordin demografic sunt tot mai acute în întreaga lume, ca urmare a creşterii ponderii populaţiei în vârstă, iar România se confruntă deja cu consecinţele economice şi sociale complexe ale procesului de îmbătrânire a populaţiei. Acest lucru conduce direct la un deficit de forţă de muncă şi totodată la o lipsă de cunoştinţe de specialitate în anumite domenii de activitate. Pentru a depăşi această provocare şi pentru ca specialiştii să îşi poată împărtăşi cunoştinţele şi experienţa vastă, este nevoie să îmbunătăţim transferurile de cunoştinţe între generaţii prin mentorat. Pentru a răspunde acestei provocări, Digital Twin, companie românească care oferă soluţii digitale pentru dezvoltarea de produse, este mândră să anunţe lansarea WisdomOfAge – o platformă web ingenioasă care utilizează inteligenţa artificială pentru a conecta profesionişti seniori cu experienţă cu companii mici, mijlocii şi start-up-uri. WisdomOfAge abordează provocările unei forţe de muncă îmbătrânite şi facilitează totodată transferul de cunoştinţe esenţiale către companii, oferindu-le oportunitatea de a se dezvolta, de a prospera şi de a depăşi aceste realităţi economice complexe”, transmite compania.

Proiectul WisdomOfAge este implementat de un consorţiu solid format din şase parteneri. Acest consorţiu a caştigat o competiţie de proiecte şi a obţinut cofinanţare din partea Uniunii Europene prin Active and Assisted Living Program (AAL). Bugetul total al proiectului pe o perioadă de 30 de luni a fost de 2.308.574 de euro, din care 955.771 de euro finanţaţi de parteneri şi 1.352.803 de euro finanţaţi cu ajutorul bugetelor UE şi naţionale.

WisdomOfAge este rezultatul unei colaborări în cadrul unei echipe interdisciplinare formată din companii şi organizaţii din România, Elveţia şi Belgia. Platforma oferă soluţii şi îmbunătăţeşte transferul de cunoştinţe de la profesioniştii seniori către companii, pentru ca experienţa seniorilor să nu se piardă odată cu ieşirea acestora la pensie. Echipa este condusă de Digital Twin. arxIT şi Yumitech au jucat un rol esenţial în implementarea algoritmilor AI avansaţi, în timp ce Universitatea Tehnică Cluj Napoca a oferit perspective de cercetare nepreţuite şi a ajutat în eforturile de diseminare.

Institute for Ageing Research şi Happy Aging au jucat un rol crucial în atelierele de co-creare, colectarea cerinţelor, implicarea utilizatorilor finali, testare şi validare, precum şi în diseminare. Feedback-ul şi implicarea lor directă au fost esenţiale în cadrul proiectului, astfel încât WisdomOfAge să îşi îndeplinească obiectivele.

„Venim în sprijinul companiilor pentru ca acestea să-şi poată găsi specialişti în domeniile lor de activitate. Misiunea noastră este ca managerii, profesioniştii din diverse domenii să-şi poată împărtăşi experienţa acumulată de-a lungul vieţii profesionale. De acest proiect vor beneficia atât întreprinderile, cât şi seniorii care vor să-şi continue activitatea profesională, facilitând conexiuni puternice de mentorat. Ideea acestui proiect s-a născut în urma discuţiilor cu mai mulţi seniori, aflaţi în prag de pensioanare, cu vastă experienţă în diverse domenii, şi care îşi doreau să-şi împărtăşească expertiza acumulată într-o viaţă. Odată cu lansarea WisdomOfAge, introducem o soluţie disruptivă care foloseşte algoritmi AI avansaţi pentru a debloca întregul potenţial al mentoratului, oferind utilizatorilor îndrumări personalizate, acces la experţi din industrie şi oportunităţi de creştere de neegalat”, spune Laurenţiu Nae, manager de proiect al WisdomOfAge.

Forţa de muncă îmbătrânită prezintă o dublă provocare. Pe de o parte, pensionarea iminentă a experţilor creează un deficit de cunoştinţe, lăsând un gol de expertiză pe care întreprinderile trebuie să-l umple pentru a susţine creşterea şi inovaţia. Pe de altă parte, experţii pensionari doresc să rămână conectaţi la fostul lor domeniu de activitate şi au nevoie de posibilităţi pentru a face acest lucru.

"Credem că mentoratul este un catalizator puternic pentru dezvoltare personală şi profesională. WisdomOfAge este conceput pentru a facilita conexiuni semnificative între mentori şi mentorati, deblocând oportunităţi de transformare atât pentru persoane fizice, cât şi pentru afaceri", a precizat prof. Dr. Michel Deriaz, AI R&D Leader WisdomOfAge, Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Elveţia de Vest.

Folosind puterea Inteligenţei Artificiale, WisdomOfAge conectează profesioniştii seniori cu companii mici, mijlocii şi cu start-up-uri, promovând relaţii de mentorat moderne care stimulează dezvoltarea personală şi succesul în afaceri.

”Pe măsură ce populaţia îmbătrâneşte, profesioniştii seniori – persoane în vârstă cu cariere relevante şi experienţă vastă – poartă cu ei un bagaj nepreţuit de cunoştinţe de care pot beneficia generaţiile viitoare. În plus, companiile mici, mijlocii şi start-up-urile se confruntă cu obstacole semnificative în timp ce caută să navigheze în peisajul corporativ competitiv. Lipsa forţei de muncă în general, şi a celei specializate în particular, face ca achiziţia de talente să fie o provocare, în timp ce ritmul rapid al progreselor tehnologice necesită învăţare continuă şi perfecţionare. Pentru a putea depăşi aceste provocări, aceste companii au nevoie de personal cu acces la cunoştinţe de specialitate, sub atenta îndrumare a unor mentori experimenţaţi, care pot veni cu know-how şi pot avea un rol fundamental în dezvoltarea business-ului”, mai arată compania.

WisdomOfAge utilizează algoritmi de inteligenţă artificială de ultimă generaţie pentru a analiza profilurile, expertiza şi experienţa mentorilor. Acest lucru asigură selecţia profesioniştilor foarte calificaţi, ale căror cunoştinţe se aliniază perfect cu nevoile specifice ale companiilor în căutarea mentoratului. Platforma depăşeşte recomandarea pe baza calificărilor. Se ia în considerare compatibilitatea dintre mentori (experţi seniori) şi mentoraţi (companii, start-up-uri), utilizând feedback din experienţele anterioare de mentorat pentru a favoriza conexiuni puternice şi relaţii productive.

”Platforma facilitează procesul de mentorat prin automatizarea recomandărilor. Acest lucru ajută business-urile să facă economie de timp valoros, dar şi de efort atât pentru mentori, cât şi pentru mentoraţi, permiţându-le să se concentreze pe interacţiunea semnificativă. Sistemul de inteligenţă artificială al WisdomOfAge învaţă şi evoluează în mod continuu. Pe măsură ce platforma facilitează mai multe sesiuni de mentorat, rafinează algoritmii săi pentru a realiza recomandări mentor-mentorat tot mai precise şi de succes”, anunţă compania.

Prin intermediul platformei, mentorii îşi pot împărtăşi experienţa, având un impact pozitiv asupra carierei mentoraţilor şi împlinindu-se în plan personal şi îşi pot totodată mări veniturile.

La rândul lor, companiile obţin acces la cunoştinţele şi experienţa mentorilor super-calificaţi, cu expertiză relevantă, care pot oferi îndrumare şi informaţii pentru a depăşi provocările şi a accelera dezvoltarea. De asemenea, prin intermediul WisdomOfAge, companiile pot evita costurile uneori exorbitante ale serviciilor de consultanţă, conectându-se cu mentori care oferă cunoştinţe specializate la preţuri infinit mai mici.

”WisdomOfAge este o soluţie inovativă care utilizează întregul potenţial al mentoratului şi transferului de cunoştinţe în economia modernă. Prin conectarea profesioniştilor vârstnici cu companiile aflate în căutarea îndrumării, WisdomOfAge le aduce mentorilor recunoştinţă pentru activitatea de-o viaţă şi ajută companiile să prospere şi să atingă succesul durabil”, anunţă compania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.