CIS Gaz, compania românească din industria gazelor naturale, continuă procesul de expansiune a prezenţei în Egipt, şi semnează un memorandum de cooperare cu Town Gas, cea mai mare companie de distribuţie gaze din Egipt, prin care cele două companii vor susţine în comun proiecte din domeniul transportului gazelor naturale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”CIS Gaz, jucător activ în industria gazelor naturale din România, continuă procesul de expansiune şi consolidare a prezenţei în Egipt, şi semnează un memorandum de cooperare cu Town Gas, cea mai mare companie de distribuţie gaze din Egipt, prin care cele două companii vor susţine în comun proiecte reciproc avantajoase în domeniul transportului gazelor naturale”, anunţă compania.

CIS Gaz a participat, în perioada 9-11 octombrie, cu sprijinul Ambasadei României în Egipt, la discuţii ample cu două dintre cele mai importante societăţi egiptene din domeniul energetic, Town Gas şi EGAS, care dezvoltă proiecte complexe din sectorul energetic public şi privat, în zone precum Cairo (staţia de alimentare cu gaze a cartierului New Cairo, operată de Town Gas) sau Alexandria (staţia de alimentare cu gaze naturale a oraşului Alexandria, operată de Town Gas).

Împreună cu EGAS, compania naţională care operează reţeaua de transmisie de gaze naturale din Egipt, s-au analizat variante de finalizare a proiectului Hayah Karima, derulat de către guvernul egiptean, în cadrul căruia CIS Gaz este furnizor de echipamente fabricate în România. Hayah Karima este un proiect naţional derulat de către statul egiptean prin care peste 1400 de sate vor fi racordate la reţeaua de gaze naturale.

„Strategia noastră pe termen lung are ca pilon central extinderea prezenţei pe pieţe externe, acolo unde expertiza noastră poate face diferenţa. Egiptul a devenit din ce în ce mai mult un centru regional de gaze şi există o nevoie în creştere de a dezvolta proiecte noi de infrastructură de energie. Pe noi ne bucură faptul că putem dezvolta astfel de proiecte şi mai ales că putem exporta nu doar know-how-ul local, dar şi produse fabricate în România”, spune Sebastian Călugăr, CEO, CIS Gaz.

CIS GAZ este o companie românească cu capital 100% privat, fondată în 1990 şi este azi unul dintre cei mai importanţi jucători din industria de petrol şi gaze naturale din România, specializaţi în execuţia instalaţiilor tehnologice de suprafaţă, a conductelor de colectare a gazelor naturale, a conductelor de transport gaze naturale şi a staţiilor de comprimare aferente acestora, precum şi execuţia racordurilor şi a staţiilor de reglare-măsurare a gazelor naturale.

De-a lungul întregii sale activităţi, CIS Gaz a implementat numeroase proiecte strategice atât la nivel local, dar şi în afara ţării, având o prezenţă puternică la nivel internaţional şi parteneriate exclusive pentru o gamă completă de produse şi servicii de ultimă generaţie. Începând din anul 2022, CIS Gaz este şi membru IPLOCA (The International Pipe Line and Offshore Contractors Association), cea mai mare asociaţie din industria construcţiilor de conducte onshore şi offshore la nivel mondial.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.