Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, care administează cele două aeroporturi ale Capitalei, estimează un profit net de 356,8 milioane lei în acest an, la venituri totale de 1,17 miliarde lei, potrivit proiectului privind bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2020, publicat în dezbatere de acţionarul său majoritar, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, compania şi-a bugetat cheltuieli totale în sumă de 725,14 milioane lei.

”În bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2020 sunt programate venituri totale cu o creştere, faţă de realizările anului precedent, cu 7,22%, a cheltuielilor totale cu o creştere cu 12,20%, compania programând un profit brut de 446,63 milioane lei”, arată proiectul consultat de News.ro.

Cheltuielile de natură salarială au fost stabilite la 247,42 milioane lei.

”Cheltuielile de natură salarială au fost stabilite cu respectarea prevederilor art.48 alin.(1) lit.d. din Legea nr. 5/2020 a bugetului de stat pe anul 2020 şi a reîntregirii acestora, pentru întregul an 2020, determinate ca urmare a acordării unor creşteri salariale în anul 2019”, se menţionează în document.

Cheltuielile cu investiţiile au fost planificate la 815,05 milioane lei.

Societatea are circa 1.500 de angajaţi. Câştigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială a fost stabilit la 13.123 lei.

Compania nu a realizat şi nu programează plăţi restante în anul 2020.

Creanţele restante sunt estimate la 4,5 milioane lei.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 şi asigură coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionau aeroporturile bucureştene: Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.