Compania israeliană de brokeraj online eToro şi firma de achiziţii FinTech Acquisition, susţinută de Betsy Cohen, au renunţat de comun acord la un acord de fuziune de 8,8 miliarde dolari, la un an de la anunţarea acestuia, din cauza condiţiilor incerte de pe piaţă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inflaţia aflat la maximele ultimilor zeci de ani şi îngrijorările legate de o recesiune au secătuit pieţele din SUA şi ofertele publice de acţiuni, în timp ce Rezerva Federală americană continuă seria de creşteri agresive ale dobânzilor, pentru a tempera creşterea preţurilor.

Încheierea de tranzacţii prin intermediul companiilor de achiziţii SPAC (special purpose acquisition company) a fost, de asemenea, înăbuşită de înăsprirea controalor autorităţilor de reglementare, iar scăderea abruptă a preţurilor acţiunilor unor companii precum Grab Holdings şi BuzzFeed, care au devenit publice prin fuziuni SPAC, a redus interesul.

Companiile au încheiat un acord de reziliere la 1 iulie, potrivit documentelor depuse marţi la bursă, dar nu au precizat niciun motiv pentru renunţarea la tranzacţie. Ei au spus că niciuna dintre părţi nu va fi obligată să plătească o taxă de reziliere.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.