Compania franceză TotalEnergies a anunţat marţi că nu îşi va reînnoi contractele de aprovizionare cu petrol şi motorină din Rusia pentru rafinăria sa din Germania, adăugând că se va aproviziona cu ţiţei prin Polonia şi motorină din Arabia Saudită, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

TotalEnergies, care deţine participaţii la mai multe proiecte ruseşti, a fost criticată după ce nu s-a alăturat Shell şi BP pentru a renunţa la activele de petrol şi gaze din Rusia.

TotalEnergies a declarat într-un comunicat că nu va reînnoi contractele de aprovizionare cu 240.000 de barili ţiţei pe zi pentru rafinăria sa Leuna din Germania, de, care este alimentată cu petrol rusesc prin conducta Druzhba.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Leuna, situată departe de porturile Germaniei, în apropierea oraşului Leipzig, ar urma să fie alimentată cu petrol prin Polonia, deşi nu reiese clar din declaraţia TotalEnergies de unde va proveni acel petrol.

După ce a oprit deja achiziţiile spot de combustibil rusesc, TotalEnergies a declarat că încetarea livrărilor sale contractuale pe termen lung din Rusia înseamnă că ultimele produse petroliere vor fi importate până la sfârşitul acestui an.

TotalEnergies a spus că, în conformitate cu deciziile Uniunii Europene de a continua aprovizionarea cu gaze ruseşti în această etapă, va continua să aprovizioneze Europa cu gaze naturale lichefiate de la uzina Yamal, atâta timp cât guvernele europene consideră că gazele ruseşti sunt necesare.

”Spre deosebire de petrol, este evident că capacităţile logistice ale Europei în materie de gaze fac dificilă renunţarea la importurile de gaze ruseşti în următorii doi sau trei ani, fără a afecta aprovizionarea cu energie a continentului”, se arată în comunicat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.