Compania estoniană Bolt, cel mai mare operator de trotinete electrice din Europa, anunţă o creştere de 500% a curselor cu trotinetele electrice în luna martie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, şi investiţii de 150 de milioane de euro pentru a-şi extinde operaţiunile de trotinete şi biciclete electrice. Flota companiei va ajunge la peste 230.000 de trotinete şi biciclete electrice la sfârşitul acestui an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Bolt, cel mai mare operator de trotinete electrice din Europa, a anunţat o creştere impresionantă a utilizării acestora. În martie 2022, Bolt a înregistrat o creştere de peste 500% a numărului de curse în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe plan local, în martie 2022, Bolt România a înregistrat o creştere de 10 ori a curselor cu trotinetele electrice, faţă de luna martie a anului trecut”, anunţă compania.

Compania estoniană este prezentă în şapte oraşe, dintre care trei sunt lansate anul acesta, şi va fi prezentă cu serviciile de micromobilitate în mai multe oraşe din ţară, până în iunie, inclusiv.

De asemenea, compania estoniană a anunţat şi planul de investiţii în micromobilitate. Bolt va aloca peste 150 de milioane de euro în 2022, pentru a-şi extinde operaţiunile de trotinete şi biciclete electrice şi pentru a dezvolta soluţii de promovare a siguranţei şi îmbunătăţire a experienţei de utilizare. Bolt îşi va extinde în mod constant flota, care va ajunge la peste 230.000 de trotinete şi biciclete electrice la sfârşitul acestui an.

”Creşterea uluitoare a numărului de călătorii din martie este rezultatul expansiunii rapide în oraşe şi ţări noi. În momentul de faţă, compania Bolt este prezentă cu serviciile de micromobilitate în 170 de oraşe europene din 20 de ţări, faţă de aproximativ 60 de oraşe din 15 ţări, unde era în urmă cu un an”, arată compania.

Compania intenţionează să opereze flote în peste 250 de oraşe din Europa, până la finalul acestui an. Bolt a confirmat planurile de extindere din 2022, prin obţinerea de licenţe de operare a trotinetelor în oraşe precum Oslo (Norvegia), Rijeka (Croaţia), Torino (Italia) şi Göteborg (Suedia).

Creşterea popularităţii trotinetelor demonstrează modul în care aplicaţia Bolt promovează mobilitatea partajată, pe măsură ce tot mai mulţi oameni renunţă la utilizarea maşinilor private, care sunt principala cauză a traficului din oraşe şi a poluării aerului.

„Misiunea noastră este de a ajuta la construirea de oraşe pentru oameni, nu pentru maşini, oferind alternative de mobilitate partajată accesibile şi ecologice pentru toate călătoriile intraurbane. Trotinetele electrice sunt o alternativă perfectă la maşini, pentru cursele mai scurte, din oraşe, iar faptul că vedem o cerere crescută pentru trotinete, pe măsură ce continuăm să ne extindem în toată Europa, este încurajator”, spune Călin Leuştean, Micromobility Manager Bolt Romania.

La începutul acestui an, Bolt a publicat concluziile cercetării sale efectuate în parteneriat cu Institutul Norvegian de Economie a Transporturilor (Transportøkonomisk institutt, TØI), care a constatat că încurajarea alegerii de alternative în aplicaţie a dus la o creştere cu până la 60% a numărului de utilizatori din zece oraşe europene, aceştia trecând de la cursele de ride-hailing, la trotinetele electrice pe distanţe scurte, evidenţiind, astfel, potenţialul de îmbunătăţire a calităţii aerului în oraşe.

Bolt oferă servicii de micromobilitate în peste 170 de oraşe din 20 de ţări din Europa.

Bolt este cel mai mare furnizor de micromobilitate din Europa.

Bolt este o aplicaţie europeană care are 100 de milioane de utilizatori în 45 de ţări şi peste 400 de oraşe din Europa şi Africa.

Compania este prezentă în România cu serviciile de transport la cerere, de închiriere de trotinete electrice, de livrare de mâncare (Bolt Food), livrare de produse alimentare şi nealimentare (Bolt Market) și cu divizia de software development, care deservește toate subsidiarele din Europa ale companiei. Bolt este lider de piață în România, compania activând în peste 25 de orașe, extinzându-şi continuu oferta de servicii şi acoperirea naţională.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.