Compania de plăţi transfrontaliere Wise şi-a suspendat serviciul de transfer de bani în Rusia, în urma unor noi sancţiuni impuse în weekend de statele occidentale împotriva ţării, ca răspuns la invazia sa în Ucraina, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt al companiei a spus că Wise, care are sediul la Londra, va continua să monitorizeze situaţia şi ”va menţine aceste măsuri sub control constant”.

Wise, o companie de tehnologie financiară cunoscută anterior sub numele de TransferWise, deţine conturi în ţări pe rute valutare populare, pentru a evita comisioanele mari asociate în mod tradiţional cu transferurile internaţionale de bani.

Săptămâna trecută, Wise a limitat transferurile zilnice către Rusia la 200 de lire sterline (268,34 USD).

Un purtător de cuvânt al companiei a spus că limitele au fost instituite la momentul respectiv ”pentru a ne asigura că putem oferi serviciile noastre cât mai multor oameni posibil”.

Sâmbătă, Statele Unite şi aliaţii săi au anunţat că vor lua măsuri împotriva băncii centrale a Rusiei şi vor exclude unele dintre băncile ţării din sistemul internaţional de plăţi SWIFT, într-o mişcare pe care experţii au văzut-o ca o escaladare semnificativă a sancţiunilor Occidentului împotriva Moscovei.

Un purtător de cuvânt a declarat că Wise a suspendat toate transferurile de bani către Rusia ca urmare a acestor noi restricţii.

Wise a plafonat şi transferurile către Ucraina, invocând dificultăţi tot mai mari în operarea serviciului său în ţară.

Într-o postare pe blog, compania a adăugat că intenţionează să elimine acest plafon cât mai curând posibil şi a spus că a renunţat la taxele pentru transferuri personale în valoare cumulată de peste 500.000 de lire sterline către Ucraina, ”pentru a ajuta clienţii care ar putea avea nevoi de urgenţă”.

Rusia a numit acţiunile sale în Ucraina o ”operaţie specială”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.