Compania de curierat Cargus a anunţat luni că a demarat un proces de echipare a curierilor cu dispozitive Personal Digital Assistant (PDA), pentru a scurta timpul de livrare a coletelor, investiţie totală de 2,25 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cargus, companie de curierat, a demarat un proces de echipare a curierilor cu dispozitive Personal Digital Assistant (PDA). Proiectul, menit să scurteze timpul de livrare a coletelor şi să continue eficientizarea operaţiunilor Cargus, presupune o investiţie totală de 2,25 milioane de euro”, a anunţat compania.

În contextul unui volum ridicat de livrări, Cargus precizează că îşi adaptează fluxul operaţional, inclusiv prin soluţii tehnice de stocare a informaţiei, modernizarea depozitelor sau optimizarea procesului de sortare a coletelor. Toate aceste planuri fac parte din strategia fondului de investiţii Mid Europa Partners, unul dintre cei mai activi investitori din România, care a preluat Cargus la începutul anului 2019.

”Anul trecut, de exemplu, volumul a crescut cu 20%, iar ritmul se menţine şi anul acesta. Echiparea curierilor cu dispozitive Personal Digital Assistant răspunde acestor nevoi, simplificând procese spre beneficiul curierilor, dar şi al clienţilor. În perioada următoare, vom lucra la noi proiecte de eficientizare a operaţiunilor”, a declarat Jaroslaw Sliwa, CEO Cargus.

În prezent, peste 50% dintre curierii Cargus sunt echipaţi cu noile dispozitive Personal Digital Assistant (PDA), urmând ca până la finalul lunii mai, toate echipa de până la 2.500 de curieri să beneficieze de acestea.

Curierii Cargus vor folosi dispozitivele în toate etapele tehnice de livrare.

”Cu alte cuvinte, procesul de livrare va fi simplificat semnificativ, curierii efectuând toate operaţiunile într-un punct unic: de la apelul şi SMS-ul către client la vizualizarea hărţii, cartografierea rutelor sau semnătura digitală. Această simplificare se va reflecta în productivitatea curierilor, care va creşte cu 10% pe fiecare rută, dar şi în timpul petrecut de curieri pentru livrări, aceştia urmând să economisească aproximativ o oră pe zi, conform estimărilor companiei. Prin urmare, atât curierii, cât şi clienţii Cargus vor fi beneficiarii proiectului”, precizează compania.

Dispozitivul integrează toate capabilităţile Android 10 şi oferă posibilitatea de apelare rapidă, dar şi opţiuni specifice de expediere şi opţiuni suplimentare de utilizare a dispozitivului, la care se vor adăuga funcţionalităţi noi în viitor.

”Toate distanţele, dar şi cele mai dorite funcţii de echipa Cargus au fost introduse printr-o singură atingere, începând cu aplicaţiile Google Maps şi Waze, curierii vizând, în primul rând, optimizarea rutelor. Proiectul face parte din procesul de digitalizare a Cargus, iar investiţia se ridică la valoarea de 2,25 milioane de euro”, mai arată compania.

 

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.