Boston Consulting Group (BCG), companie globală de consultanţă în management, a anunţat luni că va investi 400 de milioane de dolari până în 2030 pentru a avea impact zero asupra climei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pe lângă transformarea propriilor operaţiuni şi investiţii în vederea eliminării carbonului, BCG anunţă angajamentul în valoare de 400 de milioane de dolari, bani ce vor fi investiţi pe perioada următorului deceniu, pentru a permite echipelor sale să conducă proiectul privind impactul asupra climei şi mediului în guverne, industrii, ONG-uri şi coaliţii, pentru a avansa cu progresul global către un impact zero asupra climei", arată compania într-un comunicat.

Rich Lesser, CEO al Boston Consulting Group (BCG), a anunţat noul angajament al companiei asupra climei, şi anume că până în anul 2030 aceasta va avea un impact zero. În vederea atingerii acestui obiectiv, BCG va realiza acţiuni semnificative pentru a-şi reduce amprenta de carbon şi a neutraliza impactul asupra climei prin investiţii în proiecte importante în acest domeniu.

“Pandemia COVID-19 a evidenţiat nevoia unor eforturi globale de a veni cu soluţii la cele mai mari probleme ale lumii. Cea mai mare influenţă pe care BCG o poate avea este în sprijinirea clienţii noştri pentru a face faţă provocărilor climatice şi pentru a-şi accelera tranziţia către o economie cu emisii reduse de carbon. Dar pentru a fi încrezători şi mândri de munca noastră, trebuie să ne schimbăm în mod substanţial modul în care operăm şi investim. Ca orice companie, trebuie să mergem înainte", a declarat CEO-ul Boston Consulting Group.

Compania va reduce emisiile directe de energie şi electricitate — faţă de anul de referinţă, 2018 — cu 90% pentru fiecare angajat cu normă întreagă până în 2025.

În 2019, BCG a trecut la achiziţionarea de energie electrică 100% regenerabilă şi va continua eforturile de creştere a eficienţei energetice în cadrul operaţiunilor sale pentru a atinge restul acestui obiectiv.

BCG va reduce, de asemenea, impactul asupra climei, rezultat în urma călătoriilor de afaceri, ceea ce reprezintă mai mult de 80% din amprenta sa totală, cu cel puţin 30% pentru fiecare angajat cu normă întreagă până în 2025.

"Deşi mobilitatea angajaţilor săi este importantă pentru furnizarea de servicii clienţilor, BCG a început să facă modificări pentru a reduce impactul climatic al călătoriilor de afaceri înainte de apariţia COVID-19. Pe baza lecţiilor învăţate în timpul pandemiei îşi va transforma în continuare abordarea", mai anunţă compania.

Compania BCG este neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon din 2018, ceea ce înseamnă că, pe lângă reducerea emisiilor proprii, BCG compensează efectul emisiilor de gaze cu efect de seră (GES) prin achiziţionarea de credite de carbon, verificate independent, din proiecte menite în principal să împiedice pătrunderea carbonului suplimentar în atmosferă.

Compania consideră că pentru a crea un viitor sustenabil este necesară o acţiune cuprinzătoare şi colectivă, implementând deja peste 350 de proiecte climatice şi de mediu, în parteneriat cu peste 250 de organizaţii, în fiecare an.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.