Compania farmaceutică chineză de stat Sinopharm a început în Bahrain faza a treia a unui studiu clinic pentru un vaccin împotriva Covd-19, după lansarea unui studiu similar în Emiratele Arabe Unite, luna trecută, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii din Bahrain, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Studiul pe oameni, care a fost lansat la jumătatea lunii iulie în capitala Abu Dhabi a Emiratelor Arabe Unite, este un parteneriat între China National Biotec Group (CNBG), parte a Sinopharm, şi compania de cloud computing şi inteligenţă artificială Group 42 (G42) din Abu Dhabi.

Directorul general al G42 Healthcare, Ashish Koshy, a declarat că extinderea studiului clinic în Bahrain va creşte numărul de participanţi la nivelul celor din alte studii clinice, efectuate în ţări cu populaţii mai mari.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Studiul, care utilizează un vaccin neactivat, va include circa 6.000 de cetăţeni şi rezidenţi din Bahrain, pe parcursul a 12 luni, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Niciun vaccin pentru Covid-19 nu a fost încă aprobat pentru uz comercial.

Studiul din Emiratele Arabe Unite a atins joia trecută pragul de 5.000 de vaccinări, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

Bahrainul, cu o populaţie de 1,5 milioane de persoane, a înregistrat peste 44.000 de cazuri de infecţii cu noul coronavirus şi 162 de decese.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.