Compania de asigurări PIB Group din Marea Britanie se asociază cu brokerul de asigurări STEIN Bestasig pentru operaţiuni de fuziuni şi achiziţii, cu obiectivul de a prelua circa 20 de brokeri de asigurări din Romania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PIB Group Limited (PIB), în demersul său strategic de a deveni unul dintre cei mai importanţi intermediari de asigurări independenţi şi diversificaţi din Europa, îşi extinde activitatea în România prin asocierea cu STEIN Bestasig Insurance Broker (STEIN Bestasig), unul dintre cei mai cunoscuţi brokeri de asigurări din ţară. Acest parteneriat reprezintă un pas important pentru PIB Group, marcând prima sa incursiune pe piaţa de asigurări românească”, anunţă grupul.

 De la înfiinţarea sa, în 2015, şi până în prezent, PIB a încheiat aproximativ 100 de tranzacţii de tip M&A în Europa de Vest şi Polonia. STEIN Bestasig va coordona strategia de expansiune a PIB pe piaţa românească, având ca ţintă preluarea a cel puţin 20 de brokeri de asigurări din România prin fuziuni şi achiziţii. 

„Sunt încântat să urez bun venit în echipa noastră companiei STEIN Bestasig, un jucător major în industria de brokeraj de asigurări din România. Acest parteneriat marchează începutul expansiunii grupului PIB în Europa de Sud-Est, o regiune cu un potenţial extraordinar de creştere. A fost o plăcere să facem cunoştinţă cu Dante Stein şi întreaga sa echipă”, declară Onno Janssen, CEO PIB Group Europa.

Cu aproape 20 de ani de experienţă în domeniul brokerajului de asigurări, STEIN Bestasig este specializată într-o gamă largă de produse de asigurare, cu accent pe asigurările de incendiu şi de proprietate. Portofoliul său diversificat include, de asemenea, asigurări pentru dezastre naturale, sănătate, vehicule auto şi diverse tipuri de răspundere civilă. Dante Stein şi echipa sa de management vor continua să conducă afacerea în această nouă fază de dezvoltare.

Prin intermediul parteneriatului cu PIB Group, STEIN Bestasig va avea acces la o gamă extinsă de produse şi servicii de asigurare pentru clienţii săi, va beneficia de o capacitate de negociere mai mare cu asiguratorii, dar şi de noi perspective şi bune practici în domeniu, datorită colaborării strânse cu brokerii grupului. În plus, angajaţii companiei vor avea la dispoziţie oportunităţi diversificate de dezvoltare personală şi profesională.

Dante împreună cu fratele său, Ricky, şi partenerul său de business, Grigore Ştefanache, vor colabora împreună cu PIB Group pentru a explora oportunităţi de fuziuni şi achiziţii pe piaţa românească.

„Ceea ce ne-a atras către PIB Group a fost oportunitatea de a ne alia cu un grup de referinţă în domeniul asigurărilor în Marea Britanie şi în Europa. Această colaborare ne permite să îmbunătăţim şi mai mult calitatea serviciilor şi produselor oferite clienţilor noştri. De asemenea, profesionalismul, bunăvoinţa echipei PIB, precum şi rapiditatea cu care s-a finalizat tranzacţia, ne-au convins că aceasta este familia potrivită pentru dezvoltarea pe termen lung a companiei noastre", afirmă Dante Stein, managing director, STEIN Bestasig Insurance Broker.

În mai puţin de 8 ani, PIB Group a ajuns la venituri din comisioane de 400 milioane euroR (în anul financiar 2022) şi peste 3.800 de angajaţi, devenind astfel, compania cu cea mai dinamică creştere din Europa. Compania are prezenţă internaţională, activând în ţări precum Marea Britanie, Insulele Canalului Mânecii, Irlanda, Germania, Polonia, Danemarca, Spania, Olanda şi Italia. Grupul are în curs de achiziţie mai multe companii, inclusiv pe pieţe noi.

STEIN Bestasig este un broker de asigurări independent cu aproape 20 de ani de experienţă.

Susţinut de firme de private equity de renume internaţional, precum Apax Funds şi The Carlyle Group, Grupul PIB este un intermediar în asigurări independent. Grupul are birouri operaţionale în Marea Britanie, Insulele Canalului Mânecii, Irlanda, Germania, Polonia, Danemarca, Spania, Olanda, Italia şi România.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.